Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Πάγωσε το εφάπαξ – Έρχεται τσεκούρι που μπορεί να φτάσει το 50% !!!

efapax12-Τουλάχιστον 30.000 άτομα είναι στο “περίμενε” έναν χρόνο για να δουν πόσα χρήματα θα πάρουν.
-Φτάνει ακόμη και τα τέσσερα χρόνια η αναμονή για το εφάπαξ των συνταξιούχων.
-Σχέδιο να δοθούν τα χρήματα σε δόσεις και να είναι μικρότερες οι περικοπές.
-Ψάχνουν ακόμη να βρουν τον συντελεστή βιωσιμότητας κάθε Ταμείου.
Καμία νέα πληρωμή εφάπαξ δεν γίνεται από τα Ταμεία. Οι δικαιούχοι τόσο από τον Δημόσιο όσο και από τον Ιδιωτικό Τομέα είναι στο περίμενε ήδη εδώ και ένα χρόνο.
Αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά.
Ήδη μιλάμε για 30.000 άτομα και καθημερινά προστίθενται και νέοι και κανείς αυτή τη στιγμή δεν ξέρει πότε θα πάρουν το εφάπαξ που δικαιούνται.
Κίνδυνος να μειωθούν ακόμη και στο μισό τα εφάπαξ
Ταυτόχρονα κανείς δεν ξέρει εκτός από το πότε να απαντήσει και στο πόσο. Ποιο θα είναι δηλαδή το ποσό που θα λάβουν τελικά.
Τα Ταμεία περιμένουν βλέπετε ακόμη τον περίφημο συντελεστή βιωσιμότητας. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους μαθηματικούς τύπους που έχουν πρέπει να δημιουργηθούν νέοι ώστε να μπορέσουν να δώσουν εφάπαξ.
Το πρόβλημα των Ταμείων ωστόσο είναι τεράστιο. Για την καταβολή των ποσών δεν υπάρχουν χρήματα και έτσι εάν ισχύουν οι νέοι μαθηματικοί τύπου υπάρχει κίνδυνος μειώσεων ακόμη και σε ποσοστό 50%. Οι δικαιούχοι να λάβουν δηλαδή το μισό εφάπαξ.
Λύση με δόσεις αλλα και μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων
Έτσι εξετάζεται μια λύση που θα μπορεί να μειώσει τις περικοπές. Αυτή δεν είναι άλλη από την καταβολή των εφάπαξ σε πολλές δόσεις. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι απώλειες για τους δικαιούχους όμως σε πολλές περιπτώσεις μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να περάσουν από 2 ως και 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου