Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κατάργηση ειδικοτήτων στη δημόσια εκπαίδευση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σκοπεύουμε,   να μειώσουμε τις ειδικότητες, αλλά αυτό θα γίνει μετά από εξαντλητικό διάλογο με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αλλά και με την ΟΛΜΕ.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών και υπογράμμισε τα εξής:
Α.Η κατάργηση ορισμένων ειδικοτήτων είναι πολύ διαφορετικό μέτρο από την παράλληλη ανάθεση. Παράλληλη ανάθεση είχε ήδη γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις και απλώς τώρα επεκτάθηκε κάπως και εξορθολογίστηκε.
Β.Κι ακόμη, οι παράλληλες αναθέσεις δεν οδηγούν σε μείωση των προσλήψεων. Όπως ξέρετε, ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κάθε χρόνο αυξάνει. Φέτος ξεπέρασε  τα όρια, γι' αυτό και ζητάμε, μέσα από σοβαρές διεργασίες και με βάση μια εμπεριστατωμένη μελέτη που τώρα εκπονούμε, χωρίς θόρυβο και μεγαλοστομίες,  την υπέρβαση του ορίου ένα προς δέκα για την εκπαίδευση, ούτως ώστε να προκηρύξουμε και διαγωνισμό ΑΣΕΠ τον Ιανουάριο για τις βασικές κυρίως ειδικότητες και για ένα πραγματικά μεγάλο αριθμό νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Αυτή είναι η πραγματική λύση του προβλήματος. Ειδάλλως το εκπαιδευτικό μας σύστημα του χρόνου δεν θα αντέξει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου