Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: Οι δηλώσεις μου δεν αφορούν τους νηπιαγωγούς


coucodimosΟ Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Κουκοδήμος, με αφορμή κακόβουλα σχόλια στον ηλεκτρονικό τύπο , που στόχο είχαν να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις του για την προσχολική εκπαίδευση, σημείωσε τα εξής: 


«Η αναφορά μου στις δραστηριότητες της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σαφώς και δεν αφορούσε τους συναδέλφους νηπιαγωγούς, των οποίων το έργο τιμώ και δεν υποτιμώ. Ο σχολιασμός, που παρακολούθησα, στον ηλεκτρονικό τύπο ήταν εξ ολοκλήρου αποσπασματικός και επιδίωξε να προκαλέσει τεχνητή ένταση στους κόλπους της διδασκαλικής κοινότητας. 

Εάν αποδοθεί σωστά , από τους όψιμους κριτές, η δήλωσή μου, γίνεται κατανοητό ότι εστίασα στο γεγονός ό,τι τα παιδιά δεν μαθαίνουν κάτι σε σχέση με τα εξειδικευμένα αντικείμενα φυσικής αγωγής που χρησιμοποιεί ένας αθλητής και με τα οποία ο καθηγητής φυσικής αγωγής θα τα φέρει σε επαφή. 

Η συνεργασία νηπιαγωγού και καθηγητή φυσικής αγωγής συμβάλλει στην ισόρροπη ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού και αυτό είναι το ζητούμενο. Ως γυμναστής και επί μακρόν πρωταθλητής του στίβου δεν μπορώ παρά να αναγνωρίζω την αξία και τη σπουδαιότητα των έξι πρώτων χρόνων ζωής των παιδιών, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.» 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου