Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πότε θα γίνει η ανάρτηση των πινάκων αναπληρωτών


Πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ίσως ακόμη και την Πέμπτη 21 Αυγούστου, να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Πότε θα γίνει η ανάρτηση των πινάκων αναπληρωτώνΤα αρμόδια τμήματα εργάζονται πυρετωδώς και καταχωρούν καθημερινά στοιχεία. Καλό είναι οι εκπαιδευτικοί από αύριο να επισκέπτονται τη διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr/.
Μετά την ανακοίνωση των πινάκων θα δοθεί προθεσμία για την κατάθεση ενστάσεων σε περίπτωση, που οι εκπαιδευτικοί διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων. Το προηγούμενο σχολικό έτος είχε δοθεί προθεσμία δύο ημερών καθώς οι πίνακες είχαν καθυστερήσει να αναρτηθούν.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου θα εκδοθεί συμπληρωματική εγκύκλιος λόγω των αλλαγώνμ που δεν έχουν ψηφιστεί μέχρι στιγμής για τα δυσπρόσιτα σχολεία και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου "Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις".
Το σχέδιο νόμου θα πάει για συζήτηση στο Β' Θερινό Τμήμα, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν στις 25 Αυγούστου. Τα χρονικά όρια είναι ασφυκτικά και δημιουργού ερωτηματικά για το αν θα προλάβουν να ανακοινώσουν τη συμπληρωματική εγκύκλιο σε περίπτωση που η Α' φάση προσλήψεων πραγματοποιηθεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. 
Το υπουργείο Παιδείας, όπως έχει γράψει το news.gr, έχει εξασφαλίσει 19.500 πιστώσεις αναπληρωτών και με βάση την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας ένα μεγάλο μέρος των προσλήψεων των αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Στο Υπουργείο προσπαθούν να διεκπεραιώσουν εγκαίρως όλα τα τεχνικά θέματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκαν τα τεχνικά δελτία για την ενίσχυση των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, καθώς επίσης και για την πράξη Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες". Στα πλαίσια των πιο πάνω πράξεων θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων καθώς και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.
Να αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να επισπεύσει τις προσλήψεις μέσω του ΕΣΠΑ. Το προηγούμενο σχολικό έτος το τεχνικό δελτίο για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ στη δευτεροβάθμια ανακοινώθηκε 22 Νοεμβρίου, στις 29 Νοεμβρίου έγινε η ένταξη των σχετικών πράξεων και οι προσλήψεις των αναπληρωτών στις 6 Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα σε 15 μέρες από την ανακοίνωση της πρόσκλησης.
Σχόλιο για τις προσλήψεις μέσω του ΕΣΠΑ έχει κάνει και ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης που μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι οι συμβάσεις του ΕΣΠΑ είναι δεκάμηνες και ξεκινούν όπως και οι άλλες κανονικά από την 1η του Σεπτέμβρη και λήγουν 30 Ιουνίου. «Επομένως όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών, αν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούν να γίνουν και στη Γενική και στην Ειδική Αγωγή από την 1η του Σεπτέμβρη» τονίζει μεταξύ των άλλων ο κ. Μπράτης.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου