Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Δήλωση Στ. Ξουλίδου με αφορμή τις δηλώσεις του υφ. Παιδείας και Θρησκευματων σχετικά με την προσχολική αγωγή

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κου Κουκοδήμου, σχετικά με την προσχολική αγωγή, η Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ως υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά κυρίως ως πρώην εκπαιδευτικός θλίβομαι ιδιαίτερα για τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Κουκοδήμου σχετικά με την προσχολική αγωγή. Οι δηλώσεις αυτές κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός ότι ο κύριος Υφυπουργός είτε αγνοεί παντελώς το ρόλο του Νηπιαγωγείου, είτε προσπαθεί κεκαλυμμένα και τεχνηέντως να προωθήσει και να εξυπηρετήσει πολιτικές συμφέροντος. 

Ο ρόλος της προσχολικής αγωγής είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ηθική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, για την ομαλή ένταξή τους στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, για την ολοκληρωμένη ηθικοπλαστική τους ανάπτυξη τους καθώς και για την καλλιέργεια βασικών αρετών όπως η συνεργασία και ο σεβασμός .

Αναλογιζόμενη, λοιπόν, το μέγεθος της αξίας της προσχολικής αγωγής αλλά και των λειτουργών της, θα σταθώ αντίθετη σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης, ισοπέδωσης ή ακόμα και κατάργησης. Η εκπαίδευση, ανεξαρτήτως βαθμίδας, αποτελεί νευραλγικό κοινωνικό εφόδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου