ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν αναμένεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή

Δεν αναμένεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή
Θολό είναι ακόμα το τοπίο για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.
Από τη μια  ο υπουργός Παιδείας τονίζει την αναγκαιότητα του διαγωνισμού και μάλιστα έχει καταθέσει αίτημα για την πραγματοποίησή του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά, από την άλλη, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διενέργειά του. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Διονύσης Μελιτσιώτης σε πρόσφατη συνάντηση με το Προεδρείο του νεοσύστατου και δραστήριου Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, δήλωσε ότι δεν προβλέπεται η πραγματοποίηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ στο κοντινό μέλλον.
Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών είχε συνάντηση και με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Χρηστάκη καθώς και με τη διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ιφιγένεια Καρτσιώτου. Στη συνάντηση που είχε ο Σύλλογος αναφέρθηκε ότι έχει κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για διενέργεια Νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, για τον οποίο δεν δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα διενέργειάς του. Άλλη μια σημαντική πληροφορία που βγήκε από τη συνάντηση είναι ότι  δεν θα συμπεριληφθεί η Ειδική Αγωγή, παρά τις διαβεβαιώσεις τόσων ετών για το αντίθετο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει αξιοποιήσει τις φετινές πιστώσεις για προσλήψεις που ανέρχονταν σε 700.  Για την επόμενη χρονιά αναμένονται άλλες τόσες προσλήψεις εκτός αν ανατραπεί το 1/10. 
Ωστόσο, η πραγματοποίηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ συνοδευόμενος από μεγάλο αριθμό προσλήψεων είναι επιτακτικός προκειμένου να λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά τα σχολεία δεδομένου των συνταξιοδοτήσεων και των μειωμένων πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών. Το Υπουργείο Παιδείας αναμένει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ξεκαθαρίζει το ζήτημα της πραγματοποίησης διαγωνισμού που αν δεν πραγματοποιηθεί το φετινό σχολικό έτος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο.
www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου