Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Διαδοχικές συναντήσεις Μπαμπαλή, με διευθυντές σχολείων, εργαζομένους στο Βοήθεια στο Σπίτι και μελετητές

Μια σειρά επαφών με εργαζομένους του δήμου είχε το περασμένο διάστημα ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, σε μια προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων και των αναγκών, αλλά και προγραμματισμού δράσεων στον δήμο Αγράφων.
mpampalis-sinantiseis-agrafa1
Σκοπός η εκμετάλλευση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Έτσι, πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αγράφων, στη Δυτική Φραγκίστα, με συντονιστή τον μελετητή Βαγγέλη Χαλκιά.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο συντονισμός για την κατάθεση φακέλων στα πλαίσια των νέων προγραμμάτων και η εξασφάλιση ότι οι φάκελοι που θα κατατεθούν θα είναι πλήρεις και χωρίς ελλείψεις, με τα απαραίτητα στοιχεία ωριμότητας των μελετών.
"Για τον σκοπό αυτό, παραβρέθηκαν στη σύσκεψη έμπειροι μελετητές και ανέλαβαν δράση για την πλήρη, εύστοχη και άμεση διεκπεραίωση των απαιτούμενων", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.
Ο δήμος στοχεύει μέσα από συνεργασίες και την τήρηση σωστής πολιτικής διαχείρισης, στην ένταξη και υλοποίηση δράσεων σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μια νέα αντίληψη κυοφορείται, που απαιτεί τη συνδρομή όλων και κυρίως των ειδικών επιστημόνων, όπως επίσης και διαδημοτικές, διαπεριφερειακές ή υπερτοπικές συνεργασίες με τους όμορους νομούς μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο, προγραμματισμό και αναπτυξιακές ιεραρχήσεις.
"Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την απραξία των προηγούμενων ετών είναι η συστράτευση στις παραπάνω κατευθύνσεις, αλλά και σε όσα στο μελλοντικό διάστημα θα συνεκτιμηθούν και θα συναποφασιστούν με την κοινωνία των δημοτών για να ξεφύγουμε επιτέλους από το τέλμα", αναφέρεται.
Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Εντωμεταξύ, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, συνάντηση του δημάρχου, κ. Μπαμπαλή, με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Το «παρών» έδωσαν ακόμη η υπεύθυνη του προγράμματος και πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, κα Σοφία Ζαλοκώστα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Αγράφων, κα Βάσω Φεγγούλη, όπως επίσης και ο αντιδήμαρχος κ. Θύμιος Μιχόπουλος.
Το θέμα που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους ήταν εύρεση του σωστού τρόπου λειτουργίας του προγράμματος στα Άγραφα, καθώς μέχρι στιγμής το «Βοήθεια στο Σπίτι» στον δυτικό δήμο της Ευρυτανίας υπολειτουργούσε.
Ο δήμαρχος δήλωσε στους υπαλλήλους πως αυτό που ζητά είναι η άριστη συνεργασία και η συνεννόηση μεταξύ τους, ενώ τόνισε πως θα βρίσκεται ανά πάσα ώρα και στιγμή στη διάθεσή τους, έτσι ώστε να λειτουργεί ο δήμος «ρολόι» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και για να αλλάξει η κακή εικόνα του προς τα έξω.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ζήτησαν να υπάρχει πρόγραμμα από τη δημοτική αρχή, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα, να ακούγονται τα αιτήματά τους πάνω στην ειδικότητα του καθενός, έτσι ώστε να διευκολύνεται η δουλειά τους για το συμφέρον όλων.
Συζήτηση για τα προβλήματα στα σχολεία
Τέλος, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Θεόδωρου Μπαμπαλή και των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων του δήμου Αγράφων.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Βασιλική Φεγγούλη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λουκάς Δημητρίου, οι πρόεδροι Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αγράφων Δημήτριος Γώγολος και Κωνσταντίνος Καρδαμπίκης, αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σιδέρης Μοτσιόλας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν αφενός μεν η μεταξύ τους γνωριμία και αφετέρου η καταγραφή των απαραίτητων αναγκών κάθε σχολικής μονάδας και οι τυχόν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, έτσι ώστε ο δήμαρχος να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για την υφιστάμενη κατάσταση.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο κ. Μπαμπαλής πρόκειται να συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να του παραθέσει τα προβλήματα που επικρατούν και κυρίως να αναζητήσει και να διεκδικήσει λύσεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσουν οι σχολικές επιτροπές με προτεραιότητά τους είναι τη δρομολόγηση όλων εκείνων των απαιτούμενων κατά νόμο ενεργειών για την ορθή διαχείριση και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών επιτροπών του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου