Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση από τη σελίδα του Δημήτρη Μπράτη στο Facebook


Αύριο θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις των 73 ΠΕ32 για τα ΕΑΕΠ και των 100 ΠΕ 70 για την παράλληλη στήριξη.Αυτή την ενημέρωση είχα μόλις τώρα από τη Γενική Δνση Προσωπικού του υπουργείου.


Οι πιστώσεις που έχουν απομείνει από τον κρατικό προυπολογισμό και από το ΠΔΕ για ΠΕ και ΔΕ είναι περίπου 200.Από το ΕΣΠΑ έχουν μείνει,για την ΠΕ, άλλες 200 περίπου για ολοήμερα και ΕΑΕΠ και περίπου 350 για παράλληλη στήριξη.Επίσης, υπάρχουν και οι 367 πιστώσεις για δασκάλους σε ΖΕΠ οι οποίες,προς το παρόν,έχουν μπλοκάρει.


Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ ήρθε ως θέμα η μη υπογραφή των 54 αιτήσεων παραίτησης,οι οποίες είχαν εγκριθεί από το ΚΥΣΠΕ στις 12 του Σεπτέμβρη. Ως αιρετός δήλωσα ότι σε, καμία περίπτωση δεν αλλάζω απόφαση, αφού και οι 54 συνάδελφοι πληρούν τις προυποθέσεις του νόμου, έχουν βεβαιώσεις από Δημόσια Νοσοκομεία και ο υπουργός πρέπει να υπογράψει. Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ μπήκε στη διαδικασία επανεξέτασης και απέρριψε με πλειοψηφία 3-2 τις 8 από τις 54 αιτήσεις. Είναι πράγματι αδιανόητο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να μην υπογράφει παραιτήσεις εκπαιδευτικών που επικαλούνται πολύ σοβαρούς λόγους υγείας. Ως αιρετός ψήφισα ναι για όλους τους συναδέλφους που πληρούσαν τις προυποθέσεις του νόμου. Η ΔΟΕ πρέπει να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει την υπογραφή των αιτήσεων παραίτησης από τον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου