Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Παραμένουν ακόμα και σήμερα τα κενά στα σχολεία της Ευρυτανίας - Τι λένε τα στοιχεία

Και ενώ το νέο εκπαιδευτικό σύστημα στο Λύκειο προκάλεσε τη δυναμική αντίδραση της μαθητικής κοινότητας, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα και σήμερα φροντίσει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του νομού Ευρυτανίας. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μία χρονιά, με τους ιθύνοντες του υπουργείου να προσπαθούν να λύσουν με… αλχημείες τα προβλήματα.
3o-dimotiko-paidia-diadromos

Σε γυμνάσια και λύκεια
Έτσι, ακόμα και σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι, στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού (σε Καρπενήσι και περιφερειακά σχολεία) παρατηρούνται (σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας) περίπου 12 κενά σε καθηγητές, κυρίως ειδικοτήτων όπως Πληροφορικής, Θεολογίας και Ξένων Γλωσσών· ενδεικτικό είναι δε, ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν κενά ακόμα και σε πρωτεύοντα μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά κ.α
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Κώστας Μαστροκώστας τονίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καλύψει τις χαμένες διδακτικές ώρες με τρόπο ανορθόδοξο, με καθηγητές να γίνονται «μπαλάκι» από σχολείο σε σχολείο για να μπαλώσουν τα κενά, καλύπτοντας καθημερινά οδικώς δεκάδες χιλιόμετρα.
Σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
Δεν είναι πιο… ειδυλλιακή η εικόνα στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης του ν. Ευρυτανίας, όπως εξάλλου είχαν πρόσφατα καταγράψει με σχετικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 622, 22-10-14). Ακόμα και σήμερα κλειστό παραμένει το Νηπιαγωγείο στη Φουρνά, καθώς δεν έχει καλυφθεί το κενό της νηπιαγωγού που αποχώρησε με άδεια κατά το δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Θυμίζουμε απλά ότι σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ από το 2013, η φοίτηση στα νηπιαγωγεία για τα παιδιά είναι υποχρεωτική.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας ν. Ευρυτανίας κ. Σιδέρη Μοτσιόλα, δεν λειτουργεί (ελλείψει δασκάλου) το τμήμα ένταξης Ραπτοπούλου ενώ δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόσληψη στην παράλληλη στήριξη, όπου υπάρχουν 12 κενά σε δασκάλους και 2 κενά σε νηπιαγωγούς.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εγκριθούν 5-6 θέσεις παράλληλης στήριξης. Πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και με τη μη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γερμανικά) στα δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου, ελλείψει δασκάλου που θα καλύψει τις συνολικά 10 ώρες μαθημάτων που προβλέπονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου