Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Eγκατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε 1043 Δημοτικά Σχολεία


Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές διαδικασίες για την παράδοση και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε 1043 Δημοτικά Σχολεία:

1. 163 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία που εφαρμόζουν το ΕΑΕΠ από τη σχολική χρονιά 2011-2012. (Σχολικές Μονάδες Τύπου Ι)
• καθένα από τα οποία θα παραλάβει δέκα (10) φορητούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, ένα (1) ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, καθώς και τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας, μέσω του οποίου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση των Η/Υ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

2. 33 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία από το σύνολο των 800 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ΕΑΕΠ, τα οποία για διάφορους λόγους δεν προμηθεύτηκαν κινητό εργαστήριο πληροφορικής μέσω του Πιλοτικού Προγράμματος στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 80 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Σχολικές Μονάδες Τύπου Ι)
• καθένα από τα οποία θα παραλάβει δέκα (10) φορητούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, ένα (1) ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας, μέσω του οποίου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση των Η/Υ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
3. 847 Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία (189 μονοθέσια, 432 διθέσια και 226 τριθέσια, Σχολικές Μονάδες Τύπου ΙΙ, Τύπου ΙΙΙ και Τύπου ΙV αντίστοιχα)
• καθένα από τα οποία θα προμηθευτεί ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τοπικό δίκτυο σε συγκεκριμένες αίθουσες διδασκαλίας, μέσω του οποίου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση του Η/Υ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εγκατάσταση λογισμικών.
Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν εγκαίρως τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς τους, ώστε να επιτρέψουν την είσοδο των εκπροσώπων της εταιρείας «ΓΚΛΟΜΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ» στα σχολεία τους, για επιτόπιους ελέγχους και να διευκολύνουν την έναρξη των προκαταρκτικών εργασιών.
Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής
Επίσης ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παπαχρήστος καλεί τους Περιφερειακούς Δ/ντες Εκπαίδευσης και τους Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων να μεριμνήσουν α) για την για την άμεση συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης και β) για την για την άμεση συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής σε επίπεδο Σχολικής Μονάδας (ΕΠΣΜ) του εξοπλισμού και των προβλεπόμενων υπηρεσιών.
Οι επιτροπές θα αποτελούνται από τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.
Α) Όσον αφορά στην συγκρότηση της επιτροπή παραλαβής σε επίπεδο περιφέρειας προτείνεται να αποτελείται από στελέχη της περιφέρειας που θα ορίσει ο Περιφερειακός Δ/ντής κατάλληλα για την παρακολούθηση του έργου (π.χ. να έχουν αντίστοιχη εμπειρία, γνώσεις πληροφορικής, εκπαιδευτικοί πληροφορικής) και από τους Υπεύθυνους ΚΕΠΛΗΝΕΤ τω Δ/νσεων Εκπαίδευσης της περιφέρειας.
Ο κάθε υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ θα παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη όπου και όπως θεωρεί απαραίτητο, στα σχολεία της εποπτείας του.
Β) Όσον αφορά τις τριμελείς επιτροπές παραλαβής σε κάθε σχολείο δύνανται να αποτελούνται:
1. Από το Δ/ντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας στην περίπτωση των ολιγοθέσιων σχολείων (Υποχρεωτικά)
2. Από τον εκπαιδευτικό της ειδικότητας ΠΕ19-ΠΕ20 (υποχρεωτικά)
3. Από εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας με γνώσεις πληροφορικής (πχ Α, Β επίπεδο επιμόρφωσης)
4. Από οποιονδήποτε άλλο εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας.
5. Ειδικά για τις μικρές σχολικές μονάδες (1/θέσια, 2/θέσια, 3/θεσια σχολεία) και προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των μελών των επιτροπών, σε αυτές μπορούν να συμμετέχουν εκτός του/των εκπαιδευτικών του σχολείου
α) εκπαιδευτικός/οί όμορων σχολικών μονάδων
β) ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων,
γ) ο Προϊστάμενος διοικητικών θεμάτων ,
δ)ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και
ε) αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου