Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΑΙΘ – Απόφαση για πιλοτική εφαρμογή μαθημάτων μελέτης – εμπέδωσης στην Ε και ΣΤ Δημοτικού

ED

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr
                                                                       
Μαρούσι    19-1- 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε απόφαση για την πιλοτική εφαρμογή, από τον Μάρτιο του 2015 και έως τη λήξη των μαθημάτων,  μελέτης /εμπέδωσης στο ωρολόγιο πρόγραμμα της υποχρεωτικής ζώνης των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Για τη μελέτη/εμπέδωση θα διατεθεί είτε μέρος της διδακτικής ώρας, είτε  μία διδακτική ώρα καθημερινά, στα μαθήματα Γλώσσας, και Μαθηματικών από την Α΄ έως τη Στ΄ τάξη και στο μάθημα Φυσικής στην Ε΄ και Στ ΄ τάξη και θα πραγματοποιείται από τον δάσκαλο της τάξης ή από άλλον εκπαιδευτικό ΠΕ 70. Στόχος της ρύθμισης είναι η ολοκλήρωση στο σχολείο των εργασιών ώστε να απαλλάσσονται οι μαθητές από την «κατ΄οίκον» εργασία και η αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και διαρροής. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση.

Ο Υπουργός υπέγραψε επίσης απόφαση σύμφωνα με την οποία διατίθεται μία διδακτική ώρα της Φυσικής Αγωγής για δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο», από την Α΄ έως την Στ΄ τάξη. Επίσης για τις τάξεις Α΄ έως Δ΄ διατίθεται, για τις ίδιες δράσεις η μία διδακτική ώρα της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Οι παραπάνω αποφάσεις έρχονται ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδου και συζήτηση στην ολομέλεια του ΣΠΔΕ του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.
  

Διαβάστε περισσότερα: ΥΠΑΙΘ – Απόφαση για πιλοτική εφαρμογή μαθημάτων μελέτης – εμπέδωσης στην Ε και ΣΤ Δημοτικού | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου