Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Οι μόνιμοι διορισμοί και η προϋπηρεσία στο επίκεντρο της Συνέλευσης των αναπληρωτών νηπιαγωγών!

10887722_10205607819655141_245062417_n

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στα γραφεία της ΔΟΕ τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρευρέθηκαν εκτός από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, η αντιπρόεδρος  του προσωρινού ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών Αγγλικής, κ. Φωτεινή Γαλανάκη,οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ κ.Οικονόμου και κ.Σμήλιος, οι αιρετοί ΚΥΣΠΕ κ.Παληγιάννης και κ.Μπράτης,η αιρετός ΠΥΣΠΕ Εύβοιας κ.Καραβά, η πρόεδρος της Ομάδας Νηπιαγωγών- Δασκάλων κ.Κορωναίου και ο υπεύθυνος προσχολικής αγωγής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Πιλάλης.

10893413_10205607812974974_1834699134_n
Η συνέλευση ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό της Προέδρου του συλλόγου, κ.Σπανού Μαρίας, η οποία πραγματοποίησε σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων για το 2014. Επιπλέον εστίασε στο διοικητικό έργο που επιτελούν και δύναται να επιτελέσουν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί και υπό ποιες προϋποθέσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε η διαδικασία προσφυγής, για την οποία ακολούθησε η τοποθέτηση του νομικού συμβούλου του συλλόγου, κ. Τζαμτζή Παναγιώτη, καθώς επίσης και δόθηκαν και διευκρινήσεις σχετικά με την αίτηση  ακύρωση της ρύθμισης, που κατατέθηκε στο ΣτΕ. Η αίτηση ακύρωσης αφορά την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2012 και μετά. Τέλος συζητήθηκαν οι πιθανοί τρόποι αξιοποίησης της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Πιλάλης, ο οποίος ανέφερε ότι  προτεραιότητα της πολιτικής που του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, θα είναι οι ευαίσθητοι τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Όσον αφορά στην Παιδεία,ανέφερε ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε 7000 μόνιμους διορισμούς και 5000 προσλήψεις αναπληρωτών, από τον κρατικό προϋπολογισμό, αξιοποιώντας και επαναπροσδιορίζοντας ωστόσο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, με στόχο επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών. Επιπλέον, εστίασε στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.
Μετέπειτα τοποθετήθηκε ο κ. Οικονόμου, εκπρόσωπος της ΔΟΕ, ο οποίος ανέφερε ότι η θέση τους ως ομοσπονδία, είναι οι μόνιμοι διορισμοί με το σύστημα 60-40, ενώ παράλληλα μας ενημέρωσε ότι, τα έξοδα της προσφυγής, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, θα καλυφθούν κατά το 1/3 (500 €) από τη ΔΟΕ.
10913548_10205607815255031_1752479922_n
Ακολούθησαν οι σύντομες παρεμβάσεις της κ Κορωναίου, εκπροσώπου και προέδρου της Ομάδας Νηπιαγωγών- Δασκάλων Εύβοιας  και της κ.Καραβά., αιρετού ΚΥΣΠΕ του Νομού Ευβοίας, οι οποίες αρχικά χαιρέτησαν τις δράσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών. Στη συνέχεια της τοποθέτησής τους, αναφέρθηκαν στην αντίθεσή τους απέναντι στις πρόωρες αποχωρήσεις των νηπίων, που καταγράφηκαν στις σχολικές μονάδες κατά το τρέχον έτος,  αλλά και απέναντι στην προσπάθεια ένταξης ειδικοτήτων στα νηπιαγωγεία.
Ο κ. Σμήλιος, μέλος της ΔΟΕ, τάχθηκε υπέρ της προσμέτρησης προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, στη σύσταση των πινάκων των αναπληρωτών, ενώ παράλληλα τόνισε τη θέση του για την προσμέτρηση του έτους κτίσης πτυχίου ως κριτηρίου για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών.
Ο κ. Μπράτης, αιρετός ΚΥΣΠΕ, ζήτησε να δεσμευτούν τα πολιτικά κόμματα προεκλογικά για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, καθώς και για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Τέλος Ο κ. Παληγιάννης, αιρετος ΚΥΣΠΕ, εστίασε στα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία της χώρας και τάχθηκε υπέρ των μόνιμων διορισμών με το σύστημα 60-40.
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και τα ερωτήματα των μελών του συλλόγου και την κοπή της πρώτης πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
http://www.youpress.gr/i-monimi-diorismi-ke-i-proipiresia-sto-epikentro-tis-sinelefsis-ton-anapliroton-nipiagogon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου