Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αμανατίδης: Αναγνώριση προϋπηρεσίας και μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση



Αμανατίδης: Αναγνώριση προϋπηρεσίας και μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση
Μεγάλη είναι η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το "τι μέλλει γενέσθαι" με το εργασιακό τους μέλλον. Πολλοί εξ αυτών εργάζονται εδώ και χρόνια καλύπτοντας πλέον πάγιες ανάγκες στις εσχατιές της Ελλάδας ελπίζοντας σε έναν μόνιμο διορισμό και στο τέλος της περιπλάνησης ανά την Ελλάδα.
Ο ΑΣΕΠ που επαγγέλθηκε ο υπουργός Παιδείας δεν πραγματοποιήθηκε τελικά και φυσικά ούτε και οι 10.000 διορισμοί που σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά τα σχολεία.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr τα τελευταία χρόνια δεν εφαρμόστηκε ούτε το 1 προς 10 στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα να αυξάνεται γεωμετρικά ο αριθμός των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Παράλληλα στην ειδική αγωγή δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ έως τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ και ήδη υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται ως αναπληρωτές εδώ και 12 χρόνια.

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει σε περίπτωση που στις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αυτό απάντηση μας έδωσε ο Βουλευτής και υποψήφιος εκ νέου στην Α Θεσσαλονίκης κ. Αμανατίδης ο οποίος δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί καθώς η γιγάντωση του αριθμού των αναπληρωτών και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις δίνουν παροδική λύση στο πρόβλημα των κενών.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη λειτουργία όλων των τύπων Σχολείων Γενικής Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπ/σης και θα λάβει ειδικές πρόνοιες στο πλαίσιο της νέας χρηματοδότησης της Παιδείας που θα εγγυηθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ακυρώνουμε τη λιτότητα στη Παιδεία, με τη σταδιακή αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία και την έρευνα από τον κρατικό προϋπολογισμό, και την αναπροσαρμογή και ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.
Καταργούμε την «εργασιακή εφεδρεία» και τις ευέλικτες μορφές εργασίας στην εκπαίδευση. Εξασφαλίζουμε τη λειτουργία όλων των τύπων των Σχολείων Γενικής, Τεχνικής- Επαγγελματικής εκπαίδευσης» επεσήμανε ο κ. Αμανατίδης .

Σύμφωνα με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2015-2016 τα κενά θα καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς και με αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.

Ο κ. Αμανατίδης δεν ποσοτικοποίησε τον αριθμό των προσλήψεων τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να προηγηθεί καταγραφή των κενών ώστε να δοθεί ο αριθμός των προσλήψεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.
Ως προς τον τρόπο πρόσληψης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι κατά προτεραιότητα θα διοριστούν όσοι ανήκουν σε κλειστές λίστες, και έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους. Εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών.

Στο ερώτημα για την προϋπηρεσία των ετών 2010-2012, που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να μην την αναγνωρίσει, ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε ότι θα αναγνωριστεί το σύνολο της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών , δηλαδή και των ετών 2010-2011 και 2011-2012 και οι πίνακες θα τροφοδοτηθούν με νέες προϋπηρεσίες.


Ο κ. Αμανατίδης προερχόμενος και ο ίδιος από το χώρο της εκπαίδευσης δήλωσε, ότι γνωρίζει τα προβλήματα των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταβάλλει ουσιαστικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών από τη στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι πολλά σχολεία ανά την επικράτεια υπολειτουργούν.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου