Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Βροχή ενστάσεων για την αναμόρφωση πινάκων αναπληρωτών, στη μέση της χρονιάς


Ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Μπράτης, σχετικά με τις αλλαγές στη διαμόρφωση νέων πινάκων για τους αναπληρωτές στη μέση μάλιστα της σχολικής χρονιάς, αναφέρει στην σελίδα του τα εξής:
«Δεκάδες ενστάσεις έχουν υποβληθεί στο υπουργείο, ως τώρα,από θιγόμενους συναδέλφους, σχετικά με το παράλογο της αναμόρφωσης των πινάκων αναπληρωτών στη μέση της χρονιάς.
Ύστερα από δεκάδες μηνύματα που δέχτηκα κι εγώ προσπάθησα, από το πρωί, να βγάλω άκρη για το ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να αλλάξει τους πίνακες τώρα και να δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε συναδέλφους που είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση τη σειρά τους στον πίνακα.
Όπως με ενημέρωσε η Γενική Δντρια ΠΕ και ΔΕ η υπηρεσία ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου,κατά τη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας στη βουλή,πως η ρύθμιση έπρεπε να ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά ,όπως έγινε και με την προυπηρεσία. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέφθηκε στον Ν4316 με αποτέλεσμα να έχουμε το παράλογο της αναπροσαρμογής των πινάκων στη μέση της χρονιάς.
Χτες και σήμερα έκανα παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους παράγοντες,επισήμανα το παράλογο της απόφασης, επικαλέστηκα τη θέση της ΔΟΕ, όμως όλοι σηκώνουν τα χέρια στη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου που είναι κατηγορηματικός πως η ρύθμιση έχει ισχύ από τη δημοσίευσή του Νόμου σε ΦΕΚ, αφού δεν προβλέπει κάτι άλλο και με βάση, δυστυχώς, αυτή τη γνωμοδότηση θα κριθούν και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν, ως προς αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου