Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Αίτημα υπ. Παιδείας για εξαίρεση από το πάγωμα προσλήψεων

Εγκρίθηκαν 1.500 προσλήψεις

Αίτημα υπ. Παιδείας για εξαίρεση από το πάγωμα προσλήψεων
Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και πήραμε έγκριση για 1500 προσλήψεις, για την ειδική αγωγή (800), καθώς και ωρομισθίων .Την επόμενη εβδομάδα θα αποστείλουμε στην 3μελή Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (λόγω εκλογών) αίτημα να μας δοθεί άδεια για να προβούμε στις συγκεκριμένες προσλήψεις. Πήγε η χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας για τις προσλήψεις των αναπληρωτών. Θυμίζουμε ότι πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που αναμένουν τις προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη όπου εντοπίζεται και μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο υπουργός Παιδείας είχε μιλήσει για προσλήψεις στις αρχές Δεκεμβρίου που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν.

Λόγω εκλογών οι προσλήψεις παγώνουν σε όλο το δημόσιο τομέα, όπως όμως έγραψε τοnewsbeast.gr μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να καταθέσει αίτημα για εξαίρεση από τη διαδικασία του παγώματος για προσλήψεις αναπληρωτών, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας το αίτημα θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και μετά την έγκρισή του θα ανοίξει ο δρόμος για νέες προσλήψεις.


Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου