Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Διάσωση σχολικού υλικού από τις Σχ. Μονάδες της Χώρας


Διάσωση σχολικού υλικού από τις Σχ. Μονάδες της ΧώραςΤο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) έχει ως σκοπό την προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προαγωγή της παιδείας, της εκπαίδευσης, των γραμμάτων και του πολιτισμού. Ειδικότερα το ΕΚΕΔΙΣΥ έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και τη διάσωση του σχολικού υλικού και των σχολικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσης μας.
Το ΕΚΕΔΙΣΥ ξεκινά τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην οδό Τριπόδων στην Πλάκα. Στην προσπάθειά του να διασώσει το υπάρχον υλικό, συνεργάζεται με σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και με ιδιώτες προκειμένου να εμπλουτίσει τις πτυχές της ιστορίας της εκπαίδευσής μας και να προσφέρει ερευνητικό υλικό σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα θέματα αυτά.
Το Υ.ΠΑΙ.Θ στην προσπάθειά του να στηρίξει τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, καλεί τις σχολικές μονάδες της χώρας όπως συμβάλουν στον εμπλουτισμό του υλικού του, εφόσον αυτό βρίσκεται σε αχρηστία ή πρόκειται να καταστραφεί, λαμβάνοντας υπόψη τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου τμήματος του Δήμου που άπτεται με θέματα υλικοτεχνικής υποδομής σχολικών μονάδων.
Όσες Σχολικές Μονάδες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το ανωτέρω Κέντρο, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6937219160 ή 2103250341, να επισκεφθούν τον ιστότοπο Http://www.ekedisy.gr ή να επικοινωνήσουν με e-mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@ekedisy.gr και ekedisy@gmail.com.

greekteachers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου