Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Σε 15 μέρες ανακοινώνεται ο αριθμός των μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότησης


Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μέσω ΑΣΕΠ και με διαδικασία μοριοδότησης θα προσληφθούν φέτος οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. 
89858026Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το υπουργέιο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν την επόμενη σχολική χρονιά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. 
Το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατανομή των 15.000 μόνιμων προσλήψεων που έχουν ανακοινωθεί για φέτος. Η παιδεία αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος από το συνολικό αριθμότων προσλήψεων για μόνιμες θέσεις που θα γίνουν φέτος. 
Σε αυτό τον αριθμό θα συνυπολογιστούν και οι πιστώσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών της Τεχνολογικής εκπαίδευσης. Η βαρύτητα στην μοριοδότηση του κάθε κριτηρίου θα αποφασιστεί μετά από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι την διαδικασία μοριοδότησης θα αναλάβει το ΑΣΕΠ αλλά σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν οι επιτυχόντες αδιόριστοι του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008. 
Ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι θα χρειαστούν και για την επόμενη σχολική χρονιά χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα κενά. Σημαντικό κομμάτι των προσλήψεων όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θα διαθέτει και για τους τομείες της Υγείας και των ελεγκτικών μηχανισμών. Ήδη στον ετοιμάζεται νέα μεγάλη προκήρυξη για 400 θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 

http://www.alfavita.gr/ 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 
89858026
Διαβάστε περισσότερα:
http://xenesglosses.eu/2015/03/se-15-meres-anakoinonetai-arithmos-ton-monimon-theseon-meso-asep-kai-moriodotisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου