Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ριζικές αλλαγές στην επιλογή Διευθυντών Σχολείων και ανεπαίσθητες για τους Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Η τελική απόφαση για το τι ακριβώς θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης θα οριστικοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας σε σύσκεψή μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του Αναπληρωτή Τάσου Κουράκη .

Η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ καθώς και των Σχολικών Συμβούλων θα γίνουν με το νόμο 3849/10 της Αννας Διαμαντοπούλου και στο υπό κατάρτιση Πολυνομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν ανεπαίσθητες αλλαγές που θα αφορούν τη μοριοδότηση.

Οσον αφορά του Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, οι αλλαγές που θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο θα είναι ριζικές.
Η Ομάδα Εργασίας που ετοιμάζει τις αλλαγές κινείται στην πρόταση που είχε δημοσιοποιήσει το esos οι Διευθυντές να επιλέγονται με ψήφο από τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων.
Ωστόσο θυμίζουμε ότι κύκλοι του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά είχαν δηλώσει στο esos ότι η πρόταση αυτή δεν αποτελεί θέση του υπουργού.
Η τελική απόφαση για το τι ακριβώς θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης θα οριστικοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας σε σύσκεψή μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του Αναπληρωτή Τάσου Κουράκη με τη συμμετοχή της Ομάδας Εργασίας.
Η πρόταση για την οποία επιμένει τόσο ο αναπληρωτής υπουργός, όσο και η Ομάδα Εργασίας, αλλά δε συμφωνεί ο υπουργός Αρ. Μπαλτάς, προβλέπει τα εξής:
Esos: Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Σχολείου θα συνεδριάσει και θα επιλέξει , κατά πλειοψηφία, τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει τις ικανότητες για τη θέση του Διευθυντή.
Esos: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι για Διευθυντές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για το κάθε σχολείο μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο νυν Διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο.
Εsos: Θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα εκπαιδευτικός άλλου σχολείου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οχι.
Esos : Πότε θα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολύ σύντομα, αμέσως μετά τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, η οποία θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο.

 http://www.esos.gr/arthra/37602/rizikes-allages-stin-epilogi-dieythynton-sholeion-kai-anepaisthites-gia-toys-sholikoys

1 σχόλιο:

  1. Εφόσον θα είσαι σε μία ελληνική «κλίκα» θα επιβιώνεις, διευθυντικά, συνδικαλιστικά, ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΑ (να θυμηθούμε το Σαβόπουλο… ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΕΛΑΤΗΣ, συντηρεί χρόνια τώρα ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΟΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ... ) το ίδιο θα γίνεται στο σχολείο... φανταστείτε να μπει και η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...αυτοί που τον έκαναν ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΡΑ θα τύχουν της εύνοιας ΤΟΥ... θα είναι προκαθορισμένο ΑΚΟΜΗ και ποιος θα είναι και ο επόμενος... ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ…
    ΑΙΣΧΟΣ ΝΕΟ-ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή