Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«Μεγαλώνοντας Μικρούς Διασώστες» Οδηγός Πρώτων Βοηθειών για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου


imagesOV6IOF7RΕγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη παροχή γνώσεων στους μαθητές μας για τις πρώτες βοήθειες. Το εγχειρίδιο αυτό εκτός από τις γραπτές οδηγίες που εμπεριέχει, συμπεριλαμβάνει και φωτογραφικό υλικό περιγράφοντας τις ενέργειες βήμα προς βήμα που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για έναν οδηγό που έχει στηθεί με την τεχνογνωσία ειδικών επιστημόνων από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες και συγκεκριμένα σε παιδιά να αποκτούν γνώσεις προσφοράς πρώτων βοηθειών προς το συνάνθρωπο, μέσα από ένα επιστημονικό εγχειρίδιο τέτοιου είδους.

Η παιδαγωγική αξιοποίησή του είναι προφανής ιδιαίτερα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας.

Το εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο εδώ.

Σας προτείνω κι ένα link που είδα στο πολύ καλό ιστολόγιο του συναδέλφου Σωτήρη Τερζίδη, Ars Longa Vita Brevis, που αφορά έναν πρακτικό οδηγό και εκπαιδευτικό υλικό για την παροχή Πρώτων Βοηθείων στο Σχολείο. Θα τον βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.firstaid.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου