Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων

Δέσμευση Κουράκη σε εκπαιδευτικούς για τις μετατάξεις«Κουράκη θυμήσου την επερώτησή σου» φώναξαν ρυθμικά οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω απο το υπουργείο Παιδείας.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των καθηγητών ο υφυπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης άκουσε προσεκτικά τους καθηγητές και αποδέχτηκε το δίκιο τους χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί συγκεκριμένα, απλά τους τόνισε πως θα επιλυθεί «του δικαίου αιτήματός τους».
Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Παγωνίδης καθηγητής Φυσικής Αγωγής από την Πιερία τόνισε για τη συνάντηση στοprotothema.gr: «Μας δέχτηκε ο κύριος Κουράκης μαζί με τη συνεργάτιδά του κυρία Κυριακίδη που είναι και η υπεύθυνη για το θέμα. Μας είπαν πως έχει συσταθεί μια επιτροπή και θα επιλυθεί του θέματος. Άκουσε τις απόψεις μας και κατάλαβε πως το δίκιο ειναι με το μέρος μας, των μη μεταταχθέντων. Δεν μας έδωσε μια συγκεκριμένη δέσμευση αλλά μας τόνισε πως το συντομότερο δυνατό, εφόσον καταλήξει η επιτροπή σε μια απόφαση θα τη λάβει υπόψη του το υπουργείο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουν. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δοθεί μια δίκαιη λύση».
Οι εκπαιδευτικοί των τριών κλάδων ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής από όλους τους νομούς της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, διαμαρτύρονται για τον νόμο των υποχρεωτικών μετατάξεων από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια, καθώς, όπως καταγγέλλουν, το υπουργείο δεν πραγματοποίησε μετατάξεις αλλά μεταθέσεις κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να γυρίσουν στον τόπο διαμονής τους.
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, σκοπός της κινητοποίησης αυτής είναι η διεκδίκηση για να δοθεί μία άμεση και δίκαιη λύση στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων προκειμένου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης να προηγηθούν οι μεταθέσεις τους έναντι των μετατάξεων.

http://www.protothema.gr/greece/article/463055/kouraki-thumisou-tin-eperotisi-sou-diamarturia-ekpaideutikon-sto-upourgeio-paideias/#.VRbZQcdiUaQ.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου