Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Συνάντηση Μπαλτά με τους 13 περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόθεσή μα ς μας είναι το ελληνικό σχολείο να μεταβληθεί σε σημείο συγκέντρωσης γονέων καθηγητών, μαθητών. Να πάψει να είναι εξετασιοκεντρικό αλλά πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς . Ένας χώρος ανοιχτός σε ιδέες, αγαπητός στα παιδιά και τους γονείς τους.


Αυτό είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, στην πρώτη συνάντηση με τους 13 περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού».
Ο υπουργός άκουσε με προσοχή δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλες τις περιοχές της χώρας με σκοπό την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού
«Είναι μείζον θέμα η ενδοσχολική βία το οποίο αν δεν το προλάβει κανείς εξελίσσεται άσχημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς και πρόσθεσε πως «δεν αφορά μόνο τις υποβαθμισμένες περιοχές αλλά το σύνολο των σχολείων».
Επίσης παρατήρησε ότι και οι θύτες είναι θύματα εγκλωβισμένα «σε λάθος πρότυπα στα οποία εδράζεται ο ναζισμός ως ιδεολογία» .
Απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων ο υπουργός Παιδείας είπε: «πρόθεση μας είναι να δεχθούμε τις συμβουλές σας;, διαμέσου της μελέτης απόψεων και προτάσεων, το πλαίσιο των δράσεων που θα υιοθετήσουμε και θα υλοποιήσουμε».
Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο (23/24-4) με τίτλο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» που πραγματοποιείται στις αίθουσες «Jacqueline de Romilly» και «Γαλάτεια Σαράντη» του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου