Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ως Σχολικοί Σύμβουλοι θα διορίζονται οι αποχωρούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Δημοσιεύτηκε η πρώτη απόφαση

Ως Σχολικοί Σύμβουλοι θα διορίζονται οι αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές«Ο ρόλος των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι ρόλος συντονιστικός με καίριες ευθύνες και αρμοδιότητες. Δεν χρειάζονται μόνο επιστημονικά και διοικητικά προσόντα. Οι πρόσφατες επιλογές και διορισμοί προσώπων θα κριθούν από τις πράξεις τους, καθώς ο κρίσιμος τομέας της Παιδείας πλήττεται από τεράστια κενά, προβλήματα και ελλείψεις, που χρήζουν άμεσης και δίκαιης αντιμετώπισης. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανάγκη από εμπνευσμένες και αποτελεσματικές διοικήσεις. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα». 

Τα παραπάνω αναφέρει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου με αφορμή την τοποθέτηση των  νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. 

Θέσεις σχολικών συμβούλων για τους αποχωρούντες 

Στο μεταξύ θέσεις σχολικών συμβούλων θα δοθούν στους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές. Ήδη στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» δημοσιεύτηκε η πρώτη απόφαση με την οποία ανατίθενται, έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, καθήκοντα Σχολικού Συμβούλου σε πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από αίτηση που κατέθεσε. 
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 14 του άρθρου 26 εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης. 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν ικανοποίησε το αίτημα της ΟΛΜΕ για την κατάργηση της διάταξης του ν. 3879/10, σύμφωνα με την οποία τοποθετούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι. 
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΟΛΜΕ ανέφερε χαρακτηριστικά «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί η διάταξης του ν. 3879/10, σύμφωνα με την οποία τοποθετούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι. 
Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν ξεχνά και δεν υποστέλλει τις σημαίες με τις οποίες πάλεψε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα. Δε θα επιτρέψουμε να επιβιώσουν οι πολιτικές που διέλυσαν τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και φυσικά ούτε όσοι τις υπηρέτησαν/τούν και τις προώθησαν/θούν». 
Καλόγηρος Βασίλειος
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/216809/os-sholikoi-symvoyloi-tha-diorizontai-oi-apohoroynt.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου