Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ημερίδα για την Προσχολική Εκπαίδευση "Σύγχρονες τάσεις στην Προσχολική Εκπαίδευση"

Η ημερίδα που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, η ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανοίγει νέους ορίζοντες στις δράσεις της ομάδας και απαντάει δυναμικά στην απαξίωση που χρόνια τώρα βιώνει ο κλάδος μας.
Η συνεργασία μέσα από την συμμετοχή τους στην ημερίδα, του κ. Μάγου από την Πανεπιστημιακή κοινότητα με την εισήγηση του, της κ. Γιούλι Μποντού- Τοκαλή Αντιδήμαρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, του κ.Γιάννη Αθανασούλη Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, της κ. Τζένη Μωραίτη, Σχολικής Σύμβούλου Νηπιαγωγών Μαγνησίας, του κ Κομνηνού Μαντά Αντιπρόεδρου ΔΟΕ και της κ.Μαρίας Σπανού Προέδρου των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, αποδεικνύει ότι η συλλογική αντιμετώπιση των θεμάτων Παιδείας είναι επιβεβλημένη.
Η διαφορετική οπτική των θεμάτων μπορεί να τροφοδοτήσει αυτή τη δυναμική, που απαιτείται, για προτάσεις ολοκληρωμένες και υλοποιήσιμες.
Υποκριτικά οι έως τώρα πολιτικές ηγεσίες αναγνωρίζουν την θεμελιώδη σημασία της Προσχολικής Εκπαίδευσης, φροντίζοντας ωστόσο να κάνουν οικεία και αποδεκτή την απουσία σχεδιασμού για έναν κλάδο, που όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται επιδερμικά και πρόχειρα.
Δεν βολευόμαστε ικανοποιώντας το μικρόκοσμό μας… συντηρώντας την ουσιαστική αλληλεπίδραση, με διάλογο και δράση, με προτάσεις και παρεμβάσεις μπορούμε να αλλάξουμε την μίζερη οπτική και να αφήσουμε πίσω μας αβεβαιότητες και ανασφάλειες που ενισχύθηκαν από την πολιτική του Υπουργείου.
Δεν συμμετέχουμε στο παιχνίδι ακινησίας στο οποίο προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν για να καλύψουν το έλλειμμα που έχουν να οργανώσουν , να σχεδιάσουν, να προσδιορίσουν, το όραμα για την εκπαίδευση, που αξίζουν να έχουν τα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας.
Η ομάδα Νηπιαγωγών θα συνεχίσει την δράση της καλώντας τους συναδέλφους, να συμμετέχουν, στηρίζοντας με προτάσεις και συμμετοχή.
Αναδεικνύουμε τα προβλήματα, προτείνουμε στο Συλλογικό μας όργανο τη ΔΟΕ και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή .
Η Προσχολική Εκπαίδευση μπορεί να βγει από τον πάγο και την ακινησία !
Αρκεί….. Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!
Η Ομάδα Νηπιαγωγών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου