Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στο Κρίκελλο ο αγώνας κατά των ΒΑΠΕ

Ηχηρό μήνυμα αντίδρασης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Στο Κρίκελλο που ακόμη μετρά τις πληγές του από την πρόκληση της πρόσφατης θεομηνίας, συγκεντρώθηκαν ύστερα από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος σε σύσκεψη την Κυριακή 27 Απριλίου.
Σε ένα κάλεσμα για συνεχή αγώνα, μετά από το πρόσφατο μικροεπεισόδιο μεταξύ ιδιώτη εκσκαφτικού και κατοίκων του Κρικέλλου.
 
Παρόντες στο κάλεσμα εκτός των κατοίκων που αντιδρούν στην εγκατάσταση ΒΑΠΕ, του Κρικέλλου, Δομνίστας, Στάβλων, Άμπλιανης, Γραμμένης Οξυάς και της Κίνησης Πολιτών, ανταποκρίθηκαν ο βουλευτής του νομού Θωμάς Κώτσιας, ο αντιπεριφεριάρχης Αριστείδης Τασιός, οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου Παντελής Χαλκιάς και Κλεομένης Λάππας, η γραμματέας του δήμου Γιάννα Χορμόβα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευδοξία Κονιαβίτη και Παρασκευή Τσιτούρη.
Έγινε ενημέρωση εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών από την Κική Λάππα, η οποία ανέλυσε τις πλείστες παρανομίες των εταιριών, κυρίως οικονομικές, που σε συνεργασία με εισαγγελείς, διερευνώνται.
Έχει κατατεθεί τεκμηριωμένο αίτημα ακύρωσης Απόφασης Τροποποίησης ΑΕΠΟ και ορίστηκε ραντεβού αντιπροσωπίας της Κίνησης Πολιτών, κατοίκων των χωριών που θίγονται και του βουλευτή Θωμά Κώτσια με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, την Τρίτη 28/4.
Ακολούθησε ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιό για την αρνητική στάση της αντιπεριφέρειας και τα νομικά εργαλεία αντιμετώπισης της υπόθεσης.

Εκ μέρους του δήμου Καρπενησίου, τονίστηκε η πάγια αρνητική θέση στις ΒΑΠΕ και τα πεπραγμένα έως τώρα νομικού αγώνα.
Τέλος ο βουλευτής Θωμάς Κώτσιας, φανερά φορτισμένος και σε κλίμα ενότητας, κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους στην συνέχιση του αγώνα τους, προτείνοντας μάλιστα, κινηματικό και ενημερωτικό αγώνα απ' όλους.
Τέλος, εκπρόσωποι συλλόγων εξέφρασαν την αδιάκοπη πάλη τους για την αποτροπή της μετάλλαξης των χωριών τους σε ΒΑΠΕ μέχρι τελικής δικαίωσης.
Το λόγο πήραν οι κάτοικοι του Κρικέλλου, όπου εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους και το τι μέλη γενέσθαι.
Αν και δυναμική και πολλά υποσχόμενη συζήτηση - ενημέρωση, ένα ερώτημα πλανάται αναπάντητο: ποιος κυβερνά και αποφασίζει επιτέλους για τον τόπο μας. Ο δήμος, περιφέρεια, κράτος, πολιτεία, δικαιοσύνη, ή τα συμφέροντα των εταιριών;

Γιώργος Τάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου