Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Διεξαγωγή έρευνας του Εργαστηρίου Πληροφορικής του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. και της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
-----
Μαρούσι, 16/04/2015
Αρ. πρωτ.: 60521/Δ1
Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη : 15180 – Μαρούσι
Ιστοσελίδα : http://www.minedu.gov.gr
Email : spudonpe@minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Κώστας Παπαχρήστος
: Κώστας Παπαγεωργίου
Τηλέφωνο : 210 344 2425
FAX : 210 344 3354
ΠΡΟΣ:
- Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. και Δ.Ε.(Πληροφορικής) (μέσω Περιφ. Δ/νσεων Εκπ/σης)
- Δ/νσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας (έδρες τους)
- Σχολικές μονάδες της χώρας (μέσω των Δ/νσεων Π.Ε.)
ΚΟΙΝ:
- Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας (έδρες τους)
- Προϊσταμένους Παιδαγωγικής & Επιστημονικής Καθοδήγησης (μέσω Περιφ. Δ/νσεων Εκπ/σης)


ΘΕΜΑ: «Διεξαγωγή έρευνας του Εργαστηρίου Πληροφορικής του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. και της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.»


Το Εργαστήριο Πληροφορικής του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνους την Καθηγήτρια κα. Αγγελική Βουδούρη και τον κ. Κουτρομάνο Γεώργιο, Δρ. στις Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, διεξάγουν έρευνα στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας με θέμα «Ψηφιακά παιχνίδια σε συσκευές κινητής τεχνολογίας». Το ερωτηματολόγιο, το οποίο για ενημέρωσή σας επισυνάπτεται στο παρόν έγγραφο, απευθύνεται σε μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης οι οποίοι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή ταμπλέτες προκειμένου να ψυχαγωγηθούν στον ελεύθερο χρόνο τους.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο της πληροφορικής (ΤΠΕ) σε τμήματα των ανωτέρω τάξεων, εφόσον το επιθυμούν όπως διαθέσουν μία διδακτική ώρα ανά τμήμα ώστε να υποστηρίξουν τους μαθητές, προκειμένου να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο.
Η ηλεκτρονική φόρμα του ερωτηματολογίου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://goo.gl/GgUXvu και θα παραμείνει αναρτημένη έως και την Παρασκευή 22-Μαΐου-2015. Οι Διευθυντές των ανωτέρω σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που θα υποστηρίξουν τους μαθητές προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη συμμετοχή.
Επισημαίνεται ότι η υποβολή του ερωτηματολογίου δεν είναι υποχρεωτική, θα γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση του κινητού εργαστηρίου ή του εργαστηρίου πληροφορικής που διαθέτει το σχολείο και η συμβολή και η υποστήριξή σας κρίνεται ιδιαιτέρως καθοριστική στην ομαλή έκβαση της ανωτέρω έρευνας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Εσωτερική Διανομή:
- Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου