ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών

ΚΟΥΡΑΚΗΣ1Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ανάμεσα σε άλλα , είπε στην εκπομπή της Μάχης Νικολάρα Υπόθεση Παιδεία στον Alpha 989,ότι :
1.Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει διάλογο με τις εκπαιδευτικές Oμοσπονδίες, από τις οποίες έχει ζητήσει προτάσεις, προκειμένου να προκύψει ένα σύστημα προσλήψεων για την επόμενη σχολική χρονιά.
2. Από το σύνολο των προσλήψεων που επιτρέπει ο προϋπολογισμός του 2015 θα διατεθούν στην εκπαίδευση 3.000 με 4.000. Ο Τάσος Κουράκης επισήμανε ότι ένας αριθμός θέσεων θα διατεθεί για πρώτη φορά και στην Ειδική Αγωγή η οποία έχει πάρα πολλά κενά αφού δεν έχουν γίνει ποτέ μόνιμοι διορισμοί στα ειδικά σχολεία. 
3.Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε την εκτίμηση ότι είναι δίκαιο να απορροφηθούν κατά προτεραιότητα οι αδιόριστοι επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2008. Ξεκαθάρισε ότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να προκύψει ένα σύστημα που θα είναι δίκαιο και απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε κάθε γωνία της Ελλάδας συγκεντρώνοντας μόρια για τον διορισμό τους. 
4.Για τις ανάγκες τις ερχόμενης σχολικής χρονιάς δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ακόμη και αυτό ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναζητεί λοιπόν τώρα ένα σύστημα προσλήψεων το οποίο θα εποπτεύσει το ΑΣΕΠ και θα δημιουργήσειαίσθημα διακαίου στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
 Πηγή :360pedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου