Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η απορία του ΠΑΣΟΚ για τους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης


Αναρωτιόμαστε, πως τα συγκεκριμένα στελέχη που επελέγησαν, θα εφαρμόσουν τους νόμους και τις εγκυκλίους, όταν πριν λίγους μήνες καλούσαν τους εκπαιδευτικούς – με την ιδιότητά τους ως συνδικαλιστές ή υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - σε μη εφαρμογή της νομοθεσίας, προπηλάκιζαν στελέχη της εκπαίδευσης, παρεμπόδιζαν την εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών που είχαν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και δίχαζαν την εκπαιδευτική κοινότητα.


Την παραπάνω απορία διατυπώνει με ανακοίνωσή της η εισηγήτρια Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τον διορισμό Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και εκφράζει τη ελπίδα ότι « οι φόβοι μας να διαψευστούν».
Η Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει επίσης τα εξής:
  • Δυστυχώς, όμως, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των επιλεγέντων χθες, Μ. Πέμπτη.
  • Ήθελε μήπως να αποφύγει την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος και το δημόσιο διάλογο για την αδιαφανή διαδικασία και τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής;
  • Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει να δώσει απαντήσεις για όλα τα παραπάνω και να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά όλων όσοι επελέγησαν.
  • Είναι στοιχειώδης απαίτηση διαφάνειας από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Ευχόμαστε στους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα προς όφελος της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου