ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Το χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης

Υπουργείο παιδείας
  • Στις αρχές τις άλλης εβδομάδας θα σταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε ολα τα σχολεία της χώρας η υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα παρέχει όλες τις διευκρινίσεις και τις οδηγίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολείων (σ.σ. το νομοσχέδιο θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της κυβέρνησης λόγω του κατεπείγοντος).
  • Στην υπουργική απόφαση θα υπάρχει ειδική αναφορά στους υποψηφίους, σύμφωνα με την οποία θα τους δίνεται η δυνατότητα να επισκέπτονται το σχολείο επιλογής τους για να μιλήσουν στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, με την επισήμανση να μη διαταράσσουν το πρόγραμμα του σχολείου.
  • Η ιδέα για ανοικτή ακρόαση , ένα είδους «Ντιμπέιτ» του Τάσου Κουράκη , όπως ο ίδιος την ανακοίνωσε στη Βουλή, εγκαταλείφθηκε με το σκεπτικό εάν ένας υποψήφιος βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή δε θα μπορεί να συμμετάσχει και κατά συνέπεια ουσιαστικά θα αποκλείονταν.
  • Τώρα ο υποψήφιος που είναι μακριά από το σχολείο επιλογής του μπορεί να στείλει το βιογραφικό στο Σύλλογο Διδασκόντων με την παράκληση να διαβαστεί στα μέλη.
  • Αρχικά θα γίνει η εκλογή των θέσεων των Διευθυντών των Σχολείων και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Παιδείας οι θέσεις των Υποδιευθυντών.
  • Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όλες οι διαδικασίες θα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι 19 Ιουνίου.
  • Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν χρονικά περιθώρια και για αργότερα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών Εκπαίδευσης με στόχο οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου