ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Συνέντευξη σε ανοικτή ακρόαση στα σχολεία οι υποψήφιοι Διευθυντές

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) που ενδεχομένως στην υπουργική απόφαση να το πραγματώσουμε. Δηλαδή να γίνεται μια ανοικτή δημόσια διαδικασία όπου να ερωτώνται και να απαντούν για το όραμά τους, για την εκπαίδευση, για τη σχέση του σχολείου με την κοινότητα και εξ αυτού να συνάγονται και συμπεράσματα, αν θα πρέπει να δοθεί η ψήφος ή όχι.

Την δήλωση αυτή έκανε απόψε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, υιοθετώντας έτσι την πρόταση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Σεβαστάκη και πρόσθεσε:
Α. Θα μπορούσε η συνέντευξη να γίνεται, να υπάρχουν ερωτήσεις, απαντήσεις σε αυτούς που θα κριθούν για αυτές τις θέσεις, αλλά να μην αποτιμάται από μόρια και είπα ότι αυτό είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση
Β. Επίσης, οι παρατηρήσεις και προτάσεις για την επιλογή των στελεχών προφανώς και θα ληφθούν πάρα πολλές υπόψη για να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Αλλά αυτό, επίσης συγκροτούν μια πολύ μεγάλη αλλαγή, όπου από ένα ζήτημα συνέντευξης που σχεδόν απ' όλους έχει καταδικασθεί, εκτός από τον τρόπο που ανέφερα που το τροποποίησε ο κ. Σεβαστάκης, πάμε σε μια ανάθεση ευθύνης και δημοκρατίας στους ίδιους τους συναδέλφους.
Γ. Αυτό είναι μια μεγάλη τομή. Μπορεί να έχει λάθη μπορεί να χρειάζεται διόρθωση, γι' αυτό λέμε ότι έχει μεταβατικό χαρακτήρα και γι' αυτό λέμε ότι θα είναι το πολύ ένα ή δύο χρόνια, όπου εκεί να πάμε μετά όλοι μαζί συζητώντας και ένα πολύ καλύτερο σύστημα, πολύ δημοκρατικότερο, πολύ πιο δίκαιο αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου