Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Προσλήψεις για 12.000 αναπληρωτές και 100 εκατ. για τα μισά κενά στα σχολεία


Οι προσπάθειες του υπουργείου για κονδύλια ΕΣΠΑ συνεχίζονται, ενώ συζητήσεις γίνονται και για κρατικά κονδύλια που θα διατεθούν για την κάλυψη των κενών.
Αποκλειστικό: Προσλήψεις για 12.000 αναπληρωτές και 100 εκατ. για τα μισά κενά στα σχολείαΟύτε το μισό δρόμο δεν έχει διανύσει το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των σχολικών κενών. Τουλάχιστον, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», η ηγεσία κατάφερε από τις κλειστές στρόφιγγες των κοινοτικών κονδυλίων να «ξεκλειδώσει» γύρω στα 100 εκατ. ευρώ για το διορισμό αναπληρωτών. Το νούμερο αυτό χονδρικά αντιστοιχεί σε 10.000- 12.000 αναπληρωτές, δεδομένου όμως ότι τα κενά θα φτάσουν την επόμενη σχολική χρονιά τα 25.000, υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση από το να επιτευχθεί πληρότητα στις τάξεις.
Οι προσπάθειες του υπουργείου για κονδύλια ΕΣΠΑ συνεχίζονται, ενώ συζητήσεις γίνονται και για κρατικά κονδύλια που θα διατεθούν για την κάλυψη των κενών. Βέβαια, τα χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπως και πέρσι που περιορίστηκαν σε ελάχιστες χιλιάδες αναπληρωτών, δεν θα μπορέσουν να κλείσουν την τρύπα των δεκάδων χιλιάδων ελλείψεων.

Σε εκκρεμότητα είναι ακόμα το ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων στην Παιδεία. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει οριστεί, με τον υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά, να αναφέρει ότι το νούμερο κινείται μεταξύ 3.000 και 4.000, αλλά από αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί ο αριθμός των εργαζόμενων σε διαθεσιμότητα που θα επιστρέψουν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές...

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Διαβάστε ολόκληρο το αποκλειστικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου