Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τα απαραίτητα έγγραφα για την Παράλληλη Στήριξη 2015-16


Τα απαραίτητα έγγραφα για την Παράλληλη Στήριξη 2015-16


Παράλληλη Στήριξη μαθητών, Στήριξη μαθητών από Ιδιώτη Βοηθό, Στήριξη μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται και Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το 2015-2015
Τα απαραίτητα έγγραφα
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο σχολείο
Εγκύκλιος 90911/Δ3/9-6-2015 (ΑΔΑ:ΩΟΩΞ465ΦΘ3-ΝΔΞ) του Υπουργείου Παιδείας

1) Η αίτηση για έγκριση και παροχή νέας παράλληλης στήριξης υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από το γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2015.
2) Με την αίτηση του για παροχή νέας παράλληλης στήριξης ο γονέας συνυποβάλλει γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ (οικείο ΚΕΔΔΥ εννοείται το ΚΕΔΔΥ της περιοχής του σχολείου φοίτησης). Αρμόδιο όργανο για την εισήγηση παράλληλης στήριξης είναι αποκλειστικά το ΚΕΔΔΥ. Στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να αναφέρονται και οι ώρες της παράλληλης στήριξης καθώς και αν αυτή θα γίνεται σε μόνιμη και καθημερινή βάση.
3) Σε περίπτωση που στο σχολείο λειτουργεί τμήμα ένταξης ή στην περιοχή ευθύνης του ΚΕΔΔΥ υπάρχει Ειδικό Σχολείο τότε η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδικότερη αιτιολογία, δηλαδή να εξειδικεύει τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν κρίνεται κατάλληλη η ένταξη του μαθητή στο τμήμα ένταξης ή η φοίτησή του στο Ειδικό Σχολείο.
4) Η Διεύθυνση του σχολείου διαβιβάζει (μέσω της αντίστοιχης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης) τις υποβληθείσες αιτήσεις μαζί με βεβαίωση εγγραφής ή φοίτησης κάθε μαθητή στο συγκεκριμένο σχολείο στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ.
Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές (εμπρόθεσμες είναι οι αιτήσεις, οι οποίες έχουν στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, στη βεβαίωση φοίτησης και στην αίτηση του γονέα ημερομηνία μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2015).
5) Η παράλληλη στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παρέχεται μόνο από εκπαιδευτικό (μόνιμο η αναπληρωτή) του ΥΠΟΠΑΙΘ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Κατεβάστε τα παρακάτω υποδείγματα εγγράφων σε επεξεργάσιμη ή όχι μορφή:
Υπόδειγμα αίτησης για έγκριση παροχής νέας παράλληλης στήριξης (.pdf) ή (.doc)
Υπόδειγμα αίτησης για παροχή στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (.pdf) ή (.doc)
Υπόδειγμα αίτησης για παροχή στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή (.pdf) ή (.doc)
Υπόδειγμα βεβαίωσης εγγραφής-φοίτησης με λογότυπο (.pdf) ή (.doc)
Υπεύθυνη δήλωση γονέα-κηδεμόνα με λογότυπο (.pdf) ή (.doc)
Υπόδειγμα διαβιβαστικού με λογότυπο (.pdf) ή (.doc)
ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
πηγή: ipaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου