Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αμοιβαίες μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών του 2015 Μέχρι 26 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις   εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του έτους 2015, σας ενημερώνω για τα εξής:

  1. Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται μέσα σε 15 ημέρες από την ημέρα ανακοίνωσης των γενικών μεταθέσεων. Με βάση το δεδομένο ότι οι μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ανακοινώθηκαν επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας, στις 11 Ιουνίου 2015 οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 26 Ιουνίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση στις γενικές μεταθέσεις , εφόσον η αίτησή τους δεν έχει ικανοποιηθεί.
  2. Οι αμοιβαίες μεταθέσεις διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/96 , όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97 *.
* Άρθρο 10 του Π.Δ. 50/96
( Όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97 )
Αμοιβαίες μεταθέσεις
1. Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο, να έχουν την ίδια ειδικότητα και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία κατά την έννοια του άρθρου 16 του παρόντος Π.Δ., μέχρι 31 Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.
β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα έτη και
γ) Να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια υπηρεσίας μέχρι 31 Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.
2. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετατίθενται αμοιβαία έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για σχολεία των περιοχών μετάθεσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από την οποία μετατέθηκαν, εφόσον από την ημερομηνία της μετάθεσής τους αυτής και μέχρι 31 Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις υπηρετήσουν για μία τριετία εκτός της περιοχής από σχολείο της οποίας μετατέθηκαν.
3. Οι ενδιαφερόμενοι για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων στον ημερήσιο τύπο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του παρόντος διατάγματος. Οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων αφού διαπιστώσουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αμοιβαία μετάθεση και ελέγξουν την πληρότητα και την ορθότητα των δικαιολογητικών, υποβάλλουν μέσα σε πέντε (5) ημέρες τις αιτήσεις στο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο, αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή στο κεντρικά υπηρεσιακό συμβούλιο, δια της διεύθυνσης Προσωπικού του ΥΠ.Ε.Π.Θ., αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο μιας περιοχής σε σχολείο άλλης περιοχής.
4. Οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι δε δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης.
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου