Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Τρεις νέες διευκρινίσεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Σε περιπτώσεις που το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ, κατά τη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης κρίνει ότι η διαδικασία ψηφοφορίας σε σχολική μονάδα δεν ολοκληρώθηκε για οποιονδήποτε λόγο, ή απέβη άκαρπη, εφαρμόζεται η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 24 του ν.4327
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Τρεις νέες διευκρινίσεις εξέδωσε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, μετά από ερωτήματα που τέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.
Οι διευκρινίσεις έχουν ως εξής:

1. Σε περίπτωση που υποψήφιοι συγκεντρώνουν ίσο αριθμό τελικών αξιολογικών μονάδων, προηγείται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει περισσότερες μονάδες, κατά σειρά, στα κριτήρια: α) υπηρεσιακής κατάστασης, καθοδηγητικής και διοικητικής εμπειρίας β) επιστημονικής – παιδαγωγικής συγκρότησης και κατάρτισης, και γ) συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο - προσωπικότητας - γενικής συγκρότησης
2. Σε περιπτώσεις που το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ, κατά τη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης κρίνει ότι η διαδικασία ψηφοφορίας σε σχολική μονάδα δεν ολοκληρώθηκε για οποιονδήποτε λόγο, ή απέβη άκαρπη, εφαρμόζεται η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 24 του ν.4327/ 2015,
Τι ορίζει το Αρθρο 24
Οι καταρτιζόμενοι πίνακες αναρτώνται στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν εγγράφως ένσταση κατά των ως άνω πι− νάκων εντός τριών ημερών από την ανάρτησή τους. Ύστερα από εξέταση των ενστάσεων από το οικείο Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. επί και την ανασύνταξη των πινά− κων, αυτοί υποβάλλονται στον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης από τον οποίο κυρώνονται. Σε περίπτω− ση κενούμενης και κενής θέσης η επιλογή γίνεται με επανάληψη της διαδικασίας. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η επανάληψη της διαδικασίας οι κενές ή κενούμενες θέσεις πληρώνονται με απόφαση του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε..»
3. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι ειδικότητες είχαν καταργηθεί και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα προδήλως δεν ήταν δυνατόν να έχουν διδακτικές ώρες στα ισχύοντα το σχ. έτος 2014-5 ωρολόγια προγράμματα των σχολικών μονάδων των ΕΠΑΛ.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω διευκρινίζεται ότι ειδικά και μόνο για τους εκπαιδευτικούς της παραπάνω κατηγορίας, οι οποίοι πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον ν.4327/2015 και τη σχετική Υπ. Απόφαση για την επιλογή στελεχών, ο υπολογισμός των ωρών του υποχρεωτικού ωραρίου του διευθυντή θα γίνει ως ακολούθως: τα ΠΥΣΔΕ θα λάβουν υπόψη τις διδακτικές ώρες που κατ’ ελάχιστον θα περιληφθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχ. έτους 2015-6, βάσειτης λειτουργίας των ειδικοτήτων που επανασυστήνονται σε κάθε σχολική μονάδα.
Τέλος, είναι ανάγκη να παραταθεί η ημερομηνία ανάρτησης των πινάκων εκλογέων έως την 16/6, ώστε να προλάβουν να περιληφθούν οι πρώην διαθέσιμοι που κάνουν ανάληψη υπηρεσίας σε σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου