Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Για πόσους διορισμούς μίλησε ο υπουργός Παιδείας

Για πόσους διορισμούς μίλησε ο υπουργός ΠαιδείαςΓια  περίπου 1.500-1.800 διορισμούς σε όλο το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού  έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας στους εκπροσώπους των Προέδρων των ΤΕΙ. Οι εκπρόσωποι έθεσαν το θέμα των μεγάλων ελλείψεων του εκπαιδευτικού προσωπικού στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πρότειναν από τις λίγες αυτές θέσεις ένα σημαντικό ποσοστό να δοθεί στα ΤΕΙ για να λυθούν τα προβλήματα, καθώς τα ΤΕΙ διαλύονται.
Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους εκπροσώπους να του δώσουν έναν αλγόριθμο για το πώς θα μπορούσαν να κατανεμηθούν οι θέσεις, αν αποφάσιζε να δώσει 300 θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Σημειώνουμε ότι τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι σε μεγάλο βαθμό υποστελεχωμένα ενώ πολλά Τμήματα έχουν πέσει κάτω από τους 9 καθηγητές που είναι και το ελάχιστο όριο για την αυτοδυναμία ενός Τμήματος.
Θυμίζουμε ότι υπάρχουν 500 περίπου εκπαιδευτικοί διορισμένοι του ΑΣΕΠ 2008 που αν και έχουν ΦΕΚ δεν έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία ενώ προσφάτως ο υπουργός Παιδείας μετά από ερώτηση εκπροσώπων εκλεγμένων μελών ΕΤΕΠ υπό διορισμό, δεσμεύτηκε πολιτικά ότι προηγούνται τα εκλεγμένα μέλη όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα ΕΤΕΠ υπό διορισμό.
Οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι αρκετά μεγάλες καθώς τα τελευταία χρόνια οι διορισμοί ήταν ελάχιστοι με αποτέλεσμα ο αριθμός των κενών να έχει εκτιναχθεί στα ύψη όπως επιβεβαιώνεται και από τις 17.000 και πλέον προσλήψεις αναπληρωτών.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου