Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δυναμική παρέμβαση στο Συνέδριο της ΔΟΕ έκανε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων αλλά και Σύλλογοι Αναπληρωτών.

doe_17Δυναμική παρέμβαση στο Συνέδριο της ΔΟΕ έκανε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων αλλά και Σύλλογοι Αναπληρωτών. 


Η Θεώνη Δρόσου, μέλος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, από το βήμα της 84ης Γενικής Συνέλευσης (δηλαδή Συνεδρίου) της ΔΟΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «να διεκδικήσουν δυναμικά λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια. Να διεκδικήσουν το δικαίωμα στον αξιοπρεπή μισθό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην περίθαλψη».

Όπως τόνισε, η «κατάσταση που ζούμε παραμένει από κάθε άποψη εκρηκτική. Δεν μας αναγνωρίζουν στοιχειώδη δικαιώματα, ούτε καν την έγκαιρη πληρωμή του μισθού μας, το δικαίωμά μας να αρρωστήσουμε. Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες. Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Απαιτείται αγώνας, ενότητα, μαζική συμμετοχή όλων μας στα σωματεία. Απορρίπτουμε τη λογική που μας θέλει διασπασμένους. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη ή να δουλεύουμε σε διαφορετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, αποδυναμώνει τον αγώνα μας, στρέφει τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο». 

Τέλος κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 26 Ιούνη, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας για να διεκδικήσουν: 

1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους. 

2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. 

3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς. 

4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013. 

5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα. 

6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. 

7. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα σχολεία με διπλάσια μόρια. 

8. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακά και στον πίνακα Γενικής Αγωγής και στον πίνακα Ειδικής Αγωγής. Την Τετάρτη η ψηφοφορία στο Συνέδριο 

Κατά τα άλλα, το Συνέδριο άρχισε σήμερα το πρωί με μεγάλη καθυστέρηση καθώς όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, το απερχόμενο ΔΣ είχε αποφασίσει η σύνθεση του προεδρείου να είναι αντιπροσωπευτική – αναλογική με βάση τη δύναμη των παρατάξεων, αλλά η παράταξη των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» αν και είναι δεύτερη, διεκδικούσε τη θέση του προέδρου και μ’ αυτούς τους τακτικισμούς η συζήτηση καθυστέρησε για δυο ώρες. 

Επιπλέον, μετά από πρόταση των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» οι εργασίες διακόπηκαν στις 7 μ.μ., προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. 

Ένα συλλαλητήριο που στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και που στην ουσία καλεί τους εργαζόμενους να γίνουν συνένοχοι στις προσπάθειες της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας, δηλαδή 3ου μνημονίου! 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη, οπότε είναι η ψηφοφορία για τα νέα όργανα της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου