Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΔΟΕ: Σκόπιμη παραπληροφόρηση για τις μετατάξεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
     Για  σκόπιμη παραπληροφόρηση για τη θέση που πήρε στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων   κάνει λόγο με ανακοίνωση η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), την οποία αποδίδει σε    διάφορους κύκλους και  επισημαίνει τα εξής:

1.    Στη συνεδρίαση της επιτροπής για τις μετατάξεις, την Παρασκευή 15-5-2015,  οι εκπρόσωποι του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κατέθεσαν την εισήγηση η οποία περιλαμβάνεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία και επιβεβαιώνεται από τις ανακοινώσεις των αιρετών εκπροσώπων της Β/θμιας που συμμετέχουν στην επιτροπή.
2.    Σκόπιμα διαρρέεται ότι η εισήγηση αφορά, επί της ουσίας, και τους  3.655 μεταταγμένους εκπαιδευτικούς ενώ στην πραγματικότητα (εάν βέβαια το Υπουργείο έχει την πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις του) αφορά μόνο τους 1.306 συναδέλφους των κοινών ειδικοτήτων αφού οι ειδικότητες των υπολοίπων δεν προϋπήρχαν στην Α/θμια εκπαίδευση και η τοποθέτησή τους δεν επηρεάζει  εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπαίδευσης.
3.    Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση και ζήτησε να πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές με τη νόμιμη διαδικασία. (σύσταση οργανικών θέσεων, μεταθέσεις Α/θμιας, μετατάξεις). Αυτό δηλαδή που γινόταν πριν την ψήφιση του Ν.4172.
4.     Παρά τις αντιδράσεις της Δ.Ο.Ε. αλλά και των συναδέλφων της Α/θμιας που θίγονται από αυτή τη διαδικασία το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πραγματοποίηση 3.655 μετατάξεων με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας να προσφύγουν στα δικαστήρια και να υπάρχουν, ήδη, δικαστικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν παράνομη τη διαδικασία.
5.    Στη συνεδρίαση της επιτροπής που έγινε στις 15-5-2105 οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσαν τη γνωστή εισήγηση για ανάκληση όλων των μετατάξεων κοινών και μη κοινών ειδικοτήτων, καθώς και των μετατάξεων σε διοικητικές θέσεις, εξηγώντας ότι η ανάκληση της μετάταξης και των μη κοινών ειδικοτήτων καθώς και των μεταταγμένων σε διοικητικές θέσεις είναι τυπική νομική πράξη που γίνεται λόγω της ύπαρξης δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τη μοριοδότηση και τον τρόπο τοποθέτησης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
•    Να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Α/θμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τις προτάσεις που απέστειλαν τα Π.Υ.Σ.Π.Ε., κάτι που εξ αρχής αποτελεί  βασική θέση της Δ.Ο.Ε. και τον μοναδικό τρόπο ώστε να επιλυθεί το τεράστιο αυτό ζήτημα.
•     Να δημοσιοποιήσει άμεσα τα μόρια των συναδέλφων μη κοινών ειδικοτήτων (καθώς και των μεταταγμένων σε διοικητικές θέσεις) και αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της νομιμότητας να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτησή τους στις οργανικές θέσεις που θα συσταθούν.
•    Για τις 1.306 θέσεις των κοινών ειδικοτήτων να προχωρήσει άμεσα στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Α/θμιας και στη συνέχεια σε μετατάξεις εκπαιδευτικών Β/θμιας στις εναπομείνασες θέσεις αφού ολοκληρωθεί και γι’ αυτούς ο έλεγχος των μορίων.
•    Εξυπακούεται πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης της μετάταξης σε όσους συναδέλφους της Β/θμιας το επιθυμούν και επιστροφής τους στη θέση που κατείχαν πριν τις μετατάξεις.
•    Παράλληλα το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε κανένας εκπαιδευτικός να μη μετακινηθεί εκτός του τόπου συμφερόντων του.
    Τέλος το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη κατάργηση του Ν.4172/13, ως μνημονιακού Νόμου που έφερε απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές μετατάξεις στο δημόσιο και στην εκπαίδευση και αναστάτωσε δραματικά τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Είναι τραγικό και δεν επιτρέπεται οι εκπαιδευτικοί να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα των επιζήμιων πολιτικών των κυβερνήσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου