Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Αποκλειστική αρμοδιότητα του Παιδείας η κατανομή των θέσεων για διορισμούς

Αποκλειστική αρμοδιότητα του Παιδείας η κατανομή των θέσεων για διορισμούς
Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κεγκέρογλου σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών από διαγωνισμό ΑΣΕΠ που έλαβε χώρα το 2008 έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κατρούγκαλος. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στο πλαίσιο προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2015, κατόπιν εγκυκλίου, οι υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου απέστειλαν τα αιτήματά τους για την κάλυψη των άμεσων λειτουργικών τους αναγκών σε προσωπικό καθώς και ποιες από τις ανάγκες αυτές καλύπτονται από διορισμούς/προσλήψεις τακτικού προσωπικού (μόνιμου και αορίστου χρόνου) που εκκρεμούν και αφορούν σε οριστικά αποτελέσματα διαδικασιών που έχουν διενεργηθεί από το ΑΣΕΠ ή άλλους φορείς. Οι εν λόγω εκκρεμότητες θα συνεξεταστούν με τα αιτήματα για νέες προσλήψεις των υπηρεσιών και των φορέων, ώστε στη συνέχεια το Υπουργείο Εσωτερικών να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες που στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αφορούν αποκλειστικά στην κατανομή των θέσεων. 
Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία μελών ΕΤΕΠ υπό διορισμό ο κ. Κατρούγκαλος τους ενημέρωσε πως «Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει τον αριθμό θέσεων που θα κατανεμηθεί για το 2015, καθώς αυτός έχει προκύψει από ενδοκυβερνητική σύσκεψη. Κυμαίνονται μεταξύ 2.500 με 3.000 θέσεις.» 
Σε ερώτηση των αντιπροσώπων των ΕΤΕΠ υπό διορισμό για το ποιος έχει την αρμοδιότητα για τη διαδικασία κατανομής των θέσεων σε βαθμίδες εκπαίδευσης ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως «Είναι καθαρά αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργού Παιδείας» για να προσθέσει «ότι από πλευράς μου αναγνωρίζω την αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος σας και θεωρώ ότι ο συνάδελφος Υπουργός [ο κ Α. Μπαλτάς] θα πράξει ανάλογα.» Όταν μάλιστα γίνει η κατανομή των θέσεων «μπορούν άμεσα να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, καθώς επαναλαμβάνω ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στον αρμόδιο Υπουργό. »
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου