Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Μέσα Ιουλίου οι πρώτες μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις


Μέσα Ιουλίου οι πρώτες μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις
Δέσμευση έδωσε η πολιτική ηγεσία ότι στις 15 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις όπως προκύπτει από δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας. Επίσης για το ζήτημα των αποσπάσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Υπ. Παιδείας όπως αυτό διατυπώθηκε στο άρθρο 70 του Πολυνομοσχεδίου, δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα απαλειφθεί κάθε αναφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους, το καθεστώς των οποίων θα συνεχίσει να ρυθμίζεται, όπως και σήμερα, από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα: 

Μετά από σειρά επαφών και εν όψει της προκηρυχθείσας 48ωρης κινητοποίησής μας στις 25 & 26 Ιουνίου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε σήμερα τελικές συναντήσεις με τον Δ/ντη του Γραφείου Υπουργού κ. Ζέρβα και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουράκη προκειμένου να λάβει τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας, όπως αυτό έχει κοινοποιηθεί.
Η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι η πραγματοποίηση του πρώτου κύματος μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου 2015. Για τις υπόλοιπες εκκρεμείς μετατάξεις θα ακολουθήσει συνάντηση στο τέλος Ιουλίου ώστε να οριστικοποιηθεί και η διευθέτηση αυτών.
Για το ζήτημα των αποσπάσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Υπ. Παιδείας όπως αυτό διατυπώθηκε στο άρθρο 70 του Πολυνομοσχεδίου, δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα απαλειφθεί κάθε αναφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους, το καθεστώς των οποίων θα συνεχίσει να ρυθμίζεται, όπως και σήμερα, από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
Σε σχέση με το ζήτημα των οργανισμών, η πολιτική ηγεσία για τις περιφερειακές υπηρεσίες εξέφρασε τη βούλησή της, το επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε συγκρότηση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία του, για δε τον οργανισμό του Υπ. Παιδείας επαναδιατυπώσαμε την αταλάντευτη θέση της Ομοσπονδίας για αυτόνομο οργανισμό.
Αμέσως μετά τις συναντήσεις, το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ συνεδρίασε εκτάκτως. Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα στη βάση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας και εν αναμονή της υλοποίησής τους, αποφάσισε τη προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών μας.
Η εξέλιξη αυτή δεν αίρει την αυτονόητη θέση ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να εργάζονται αυστηρά εντός της πενθήμερης απασχόλησής τους και του 8ώρου τους .
Η Ομοσπονδία παραμένει σε ετοιμότητα για να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τη τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας και θα καθορίζει τη στάση της ανάλογα με την πρόοδό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου