Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η ΔΟΕ καταγγέλει τις αλλοπρόσαλλες διαδικασίες και την παραβίαση του εργασιακού ωραρίου

Θέμα: Διαδικασία ψηφοφορίας Διευθυντών Σχολείων. Αναστάτωση για μια ακόμη φορά

Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια της διαδικασίας για την επιλογή των Δ/ντών των σχολικών μονάδων η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. καταφέρνει να αναστατώσει τους εκπαιδευτικούς. Με τις οδηγίες της 9ης/5/2015 έρχεται να προσθέσει στους αποκλεισμούς υποψηφιοτήτων, την υποβάθμιση προσόντων και τις αλλοπρόσαλλες διαδικασίες και την παραβίαση του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Η οδηγία για ταυτόχρονη αποσφράγιση της κάλπης σε όλες τις εφορευτικές επιτροπές στις 3 μ.μ. είναι εντολή παραβίασης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών – μελών των εφορευτικών επιτροπών. Παραβίαση παράλογη που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αφού υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για την αποσφράγιση της κάλπης εντός του εργασιακού ωραρίου. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη οδηγία δημιουργεί πολλά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς που είναι μέλη των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι πραγματοποιούν στις 10/6/2015 τις Γενικές τους Συνελεύσεις και για τους οποίους υποτίθεται ότι το ζήτημα ρυθμίστηκε με τη μετάθεση της ψηφοφορίας για ανάδειξη Δ/ντών νωρίς το πρωί.
Την ίδια στιγμή συνεχείς αντικρουόμενες οδηγίες σχετικά με τη σύνταξη των ηλεκτρονικών καταλόγων των σχολικών μονάδων ενισχύουν την αίσθηση ότι το «κατεπείγον» της διαδικασίας είναι συνώνυμο της προχειρότητας και της έλλειψης στοιχειώδους οργάνωσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να αλλάξει την ώρα αποσφράγισης ώστε να αποδείξει ότι μέσα σε όλη την ανοργανωσιά ενδιαφέρεται, τουλάχιστον, για τη διαφύλαξη κατακτήσεων όπως το απαραβίαστο του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου