ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

“Παγώνει” η κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου για συζήτηση στη Βουλή

Εξ αιτίας των  ραγδαίων  πολιτικών εξελίξεων,  οι διαδικασίες των σε εκκρεμότητα ευρισκομένων εκπαιδευτικών θεμάτων έχουν παγώσει μέχρι νεωτέρας.

Έτσι το Πολυνομοσχέδιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. αν και  ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης δεν προβλέπεται να κατατεθεί σύντομα για ψήφιση στη Βουλή. Οι τελευταίες πληροφορίες που είχαμε γι αυτό είχαν να κάνουν με την συμπερίληψη  κάποιων επειγόντων θεμάτων Ειδικής Αγωγής, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η παντελής απουσία ρυθμίσεων για τον χώρο αυτό. Όμως υπάρχει πρόβλημα με κάποια κατεπείγοντα θέματα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. π.χ ρύθμιση για τα κριτήρια μετεγγραφών των φοιτητών και γι αυτό το λόγο δόθηκε παράταση για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου.

Η επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως γνωστόν, αναβλήθηκε χωρίς να καθορισθεί κάποια μελλοντική ημερομηνία.

Η σύγκλιση  του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) για να εξετάσει τις Αποσπάσεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2015-16 θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί , αν οι πολιτικές εξελίξεις το επιτρέψουν, την επόμενη εβδομάδα.

Γενικώς ουδείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις από δω και μπρός και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τη στοιχειώδη τήρηση χρονοδιαγραμμάτων των επειγόντων θεμάτων της εκπαίδευσης.

Θα επανέλθουμε, καλά νάμαστε…

Βασίλης Βούγιας
2 Ιουλίου 2015
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου