ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Και για απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το άνοιγμα των πινάκων

Το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών και η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2012-13 και εξής φέρνει αλλαγές και στα όσα προβλέπονται και για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εργαστούν ως αναπληρωτές.


Στη νέα εγκύκλιο των αναπληρωτών ορίζεται ότι όσοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, εφόσον συμπληρώνουν στην ίδια σχολική μονάδα κατά την ημέρα της απόλυσης συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό και με σειρά που εξαρτάται από το χρόνο αυτής της υπηρεσίας, εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.3255/2004. Δεν προσμετράται για την εγγραφή τους στους πίνακες αυτούς τυχόν προϋπηρεσία τους στη δημόσια εκπαίδευση, προηγούμενη της ιδιωτικής, με οποιαδήποτε σχέση και αν παρασχέθηκε. Δυνατότητα εγγραφής στους πίνακες αυτούς δεν έχουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί των οποίων η σχέση εργασίας λύεται λόγω παραίτησης.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που πληρούν την πιο πάνω προϋπόθεση θα προσμετρήσουν το σύνολο της προϋπηρεσίας τους στα ιδιωτικά σχολεία εκτός των ετών 2010-2012 καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο πως «σε κάθε περίπτωση δεν προσμετράται για την εγγραφή στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπ/κών τυχόν προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διανύθηκε από την 1η Ιουλίου 2010 έως και την 31η Αυγούστου 2012».
Επίσης διευκρινίζεται ότι η προϋπόθεση της συμπλήρωσης δύο σχολ. ετών στην ίδια ιδιωτική σχολική μονάδα πρέπει να πληρούται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα σχολ. έτη 2010-2011 και 2011-2012.
Στην προηγούμενη εγκύκλιο του 2014-15 αναφέρονταν πως η προϋπόθεση συμπλήρωσης των δυο σχολικών ετών στην ιδιωτική σχολική μονάδα πρέπει να πληρούται μέχρι 30-6-2010 και ότι όσοι ιδιωτικοί  εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν τα δυο έτη μέχρι 30-6-2010 αλλά απολύθηκαν εγγράφονται στον πίνακα αναπληρωτών με την προϋπηρεσία που απέκτησαν μέχρι 30-6-2010.
Καλόγηρος Βασίλειος
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου