Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΕΠΑΥΘΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ!!!!





Σήμερα το μεσημέρι  και κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας  στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας  των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Κώστα Λολίτσα, επιδόθηκε στον κο Λολίτσα Απόφαση του Υπουργού Αριστείδη Μπαλτά με την οποία παύεται από τα καθήκοντά του από 1η Σεπτεμβρίου 2015 με το έωλο επιχείρημα της μη ανανέωσης της απόσπασής του, παραβλέποντας προκλητικά το γεγονός πως οι νυν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί Διευθυντές τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις των Διευθύνσεων της Κ.Υ. μετά την ψήφιση του 4275/14 και έως ότου γίνουν κανονικές επιλογές όπως ο νόμος ορίζει και συνεπώς  δεν τίθεται θέμα ανανέωσης ή όχι της απόσπασής τους τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Αυτό το απαράδεκτο γεγονός σε συνδυασμό με την επικείμενη παραίτηση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας,  με το σαθρό αιτιολογικό των εκλογών, λίγο πριν η νέα σχολική χρονιά ξεκινήσει,  ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου στον χώρο της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στον πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Οι ευθύνες αυτών που έφτασαν τα πράγματα σ αυτό το οριακό σημείο είναι τεράστιες και  θα πρέπει επιτέλους να τις αναλογισθούν έστω και την τελευταία στιγμή.


Βασίλης Βούγιας

26/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου