Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΥΣΔΙΠ




Αθήνα 10 – 08 – 2015 

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του ΚΥΣΔΙΠ 
ΚΟΙΝ.: Πολιτική Ηγεσία ΥΠΟΠΑΙΘ ΠΟΣΥΠ 


Ypepth
Κε Πρόεδρε, Μετά την ενημέρωση μας για τα θέματα που θα εξετάσει σήμερα το Υπηρεσιακό μας Συμβούλιο, διαπιστώσαμε ότι εισάγονται, ως θέμα, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2015-2016, στη Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Είναι γνωστό σε όλους μας, Διοίκηση και Πολιτική Ηγεσία, ότι εκτός των 120 μετατάξεων εκπαιδευτικών στη Διοίκηση και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, για τις οποίες γνωμοδότησε θετικά το ΚΥΣΔΙΠ στις 2 προηγούμενες συνεδριάσεις του, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περισσότερες από 500 αποδεσμευμένες αιτήσεις μετάταξης, για να εισαχθούν στο Υπηρεσιακό μας Συμβούλιο. 

Λογικά λοιπόν θέτουμε το ερώτημα, γιατί δεν εξετάζονται πρώτα οι αιτήσεις μετάταξης, ώστε να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό και έπειτα να ακολουθήσουν οι αποσπάσεις, μόνο για τις Υπηρεσίες που θα έχουν ανάγκη σε προσωπικό και μόνο για τον αριθμό αποσπάσεων που θα είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία τους. 

Επίσης θέτουμε το ερώτημα, σε ποιό νομικό, υπαλληλικό, υπηρεσιακό ή ηθικό κανόνα, υπόκειται η πρακτική αυτή, να πραγματοποιούνται αποσπάσεις χωρίς να έχουν εξεταστεί οι μετατάξεις. 

Τέλος θέτουμε το ερώτημα, ποιος έχει πάρει την ευθύνη για τη διαδικασία αυτή. 

Για όλα τα ανωτέρω σας δηλώνουμε ότι κατά τη συζήτηση στο ΚΥΣΔΙΠ των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, θα απέχουμε, καταγγέλλοντας τη διαδικασία αυτή στελέχωσης των Υπηρεσιών μας. 

 Με τιμή 
Οι αιρετές εκπρόσωποι των μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων 
Σταματία Ντάρμα 
Αθηνά Λιόντου

Διαβάστε περισσότερα:

Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου