ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Σημαντική η εβδομάδα που ξεκινά για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Ο Δημήτρης Μπράτης ενημερώνει.

Δημήτρης Μπράτης

Δημήτρης Μπράτης
Ατάραχη αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της εκπαίδευσης, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπκών και τον ορατό κίνδυνο να ξεκινήσουν τα σχολεία με χιλιάδες κενά.
Προσπαθώντας να καθησυχάσει γονείς ,μαθητές ,εκπκούς που εύλογα ανησυχούν ,με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε τονίζει : " ..Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθότι οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση.." Όντως η εξαίρεση για τις υπηρεσιακές μεταβολές έχει δοθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, όχι πάντα βέβαια. Όμως, πώς αλήθεια θα λειτουργήσουν τα σχολεία με 12000 μόνο πιστώσεις από το ΕΣΠΑ, ενώ τα κενά αγγίζουν τα 25000;Πώς θα προσληφθούν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κλπ , χωρίς καμία πίστωση από τον κρατικό προϋπολογισμό; πώς, αλήθεια, θα μπορέσει ένας υπηρεσιακός υπουργός παιδείας να εξασφαλίσει πιστώσεις σε 10 μέρες και μέσα στην προεκλογική περίοδο;
Αλλά, βέβαια, τα προβλήματα αυτά θα "σκάσουν" όταν η σημερινή ηγεσία θα έχει αποχωρήσει από το υπουργείο,λόγω των εκλογών, και γι αυτό ίσως είναι τόσο ατάραχη...άλλοι θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα...


Αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις των κοινών ειδικοτήτων της ΠΕ,τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , τις μετατάξεις και τις παραιτήσεις.
Στην αυριανή συνεδρίαση θα "τρέξει" το σύστημα και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μετατιθέμενων συναδέλφων των κοινών ειδικοτήτων.Στη συνέχεια θα εξετασθούν τα θέματα των αποσπάσεων -Ειδικής και Γενικής αγωγής- ως προς τις ειδικές κατηγορίες ,τις αμφισβητούμενες αιτήσεις ,τις ανακλήσεις κλπ.Ακολούθως θα ζητηθούν τα λειτουργικά κενά από τις Δνσεις της χώρας ,προκειμένου να γίνουν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, για όλες τις ειδικότητες-και ΠΕ60,70- που υπηρετούν στην ΠΕ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων τα ονόματα των αποσπασμένων συναδέλφων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
Σε ό,τι αφορά στην "εμπλοκή" που υπάρχει, λόγω της παραίτησης της κυβέρνησης και της διεξαγωγής εκλογών ,αύριο θα ξεκαθαρίσει αν η απερχόμενη κυβέρνηση μπορεί να υπογράφει διοικητικές πράξεις μέχρι την αντικατάστασή της από υπηρεσιακή.Αν μπορεί οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις θα υπογραφούν άμεσα και θα υλοποιηθούν αυτή τη βδομάδα.Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειασθεί η άδεια της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ και η διαδικαδία θα καθυστερήσει.


Υπενθυμίζω ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ -περίπου 5000 κάθε χρόνο στην ΠΕ-από το 2011 και μετά γίνονται με μοριοδότηση,όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος .Καμία δυνατότητα παρέμβασης από κανέναν δεν υπάρχει.Οι αιρετοί αναρτούμε ,αμέσως μετά τη λήξη του συμβουλίου , τα ονόματα των αποσπασμένων ,πριν καν υπογραφούν από τον υπουργό,για να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων και πλήρης διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου