ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Δ. Μπράτης – Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για την συμπλήρωση της αίτησης αναπληρωτών


Κωδικοποιώντας τα αμέτρητα ερωτήματά σας ,σχετικά με την υποβολή της δήλωσής σας για αναπληρωτές,σας ενημερώνω για τα εξής:

Δημήτρης Μπράτης1.Τα δυσπρόσιτα σχολεία και τα σχολεία Θ και Ι κατηγορίας δεν ταυτίζονται.Πολλά δυσπρόσιτα είναι και Θ ή Ι κατηγορίας,αλλά όχι όλα.

2.Διπλασιασμός μορίων προϋπηρεσίας γίνεται ΜΟΝΟ για τα δυσπρόσιτα.Τα Θ και Ι κατηγορίας διπλασιάζουν τα μόρια από το σχ. έτος 14-15 μόνο για τους πίνακες μόνιμων διορισμών του ΑΣΕΠ,καθώς και τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης για τις μεταθέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρά το ότι το έχω ανακοινώσει πολλές φορές ορισμένοι εξακολουθούν να γράφουν ότι τα Θ και Ι σχολεία διπλασιάζουν τα μόρια προϋπηρεσίας από το 14-15 για τους πίνακες αναπληρωτών.ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

3.Έχω ζητήσει πολλές φορές από το υπουργείο να επικαιροποιήσει και να αναρτήσει τόσο τα δυσπρόσιτα σχολεία όσο και τα σχολεία Θ και Ι κατηγορίας,προκειμένου να διευκολυνθείτε.Δυστυχώς ως τώρα δεν έχει γίνει τίποτε.Αντιδρούν ,όπως ακριβώς αντιδρούσαν και στο αίτημά μου για ανάρτηση των ενδεικτικών πινάκων προϋπηρεσίας.

4.Στην ιστοσελίδα μου υπάρχει αναρτημένος πίνακας με τα δυσπρόσιτα ,ο οποίος όμως είναι του σχ.έτους 2010-11.Κι αυτό γιατί από τότε το υπουργείο δεν ανακοίνωσε άλλον πίνακα.Ακριβή στοιχεία έχουν οι Δνσεις εκπαίδευσης.

5.Κενά ανά περιοχή,όπως ήδη σας έχω ενημερώσει,δεν υπάρχουν.Θα τα έχω τέλος Αυγούστου,μετά τις αποσπάσεις.Μπορείτε όμως στον πίνακα που έχω αναρτήσει να δείτε τις προσλήψεις που έγιναν ανά περιοχή τη φετινή χρονιά.

6.Και το σχ.έτος 15-16 η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα θα υπολογίζεται διπλή, όπως και η προϋπηρεσία στην ειδική θα υπολογίζεται και στη γενική,αφού η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει.

7.Δεν έχουν εξασφαλισθεί ακόμη οι πιστώσεις για αναπληρωτές,οπότε οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον αριθμό των προσλήψεων είναι παρακινδυνευμένη. Σίγουρα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από πέρυσι με βάση τις δηλώσεις του κ.Μπαλτά για αύξηση του ωραρίου και "εθελοντές" εκπαιδευτικούς.

Υ.Γ. Απαντώ στα ερωτήματά σας κάθε φορά υπεύθυνα και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.Μην με ρωτάτε για αναρτήσεις άλλων.Σας παρακαλώ για όσα ερωτήματα προκύπτουν από τέτοιες δημοσιεύσεις να απευθύνεστε σε όσους τις αναρτούν.


Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου