Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία!

νηπιαγωγείοΜε τεράστια κενά θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία της χώρας – Εκτός πραγματικότητας οι δηλώσεις Μπαλτά για τις πιστώσεις που απαιτούνται για την κάλυψη των κενών.
Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας θα βρεθούν χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για να καλυφθούν τα 21.000 κενά στα σχολεία, τονίζει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών.
Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος ασκεί δριμεία κριτική στον υπουργό, κ. Αριστείδη Μπαλτά αναφορικά με τις δηλώσεις του ότι 12.000 πιστώσεις είναι αρκετές για την κάλυψη των κενών, όταν μόλις πέρισι, ο αριθμός έφτανε τις 18.000!
Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών:
«Το φάσμα της ανεργίας χιλιάδων αναπληρωτών είναι πλέον ορατό, αν η ηγεσία του υπουργείου παιδείας δεν εξασφαλίσει άμεσα τις απαραίτητες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.
Οι δηλώσεις του κ.Μπαλτά ότι 12000 πιστώσεις φτάνουν για να καλυφθούν τα κενά είναι εκτός πραγματικότητας, αφού οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν πέρυσι ήταν 18000.
Με 3000 παραιτήσεις τα κενά φέτος είναι τουλάχιστον 21000. Αυτός ο αριθμός (21.000) δίνεται εξάλλου και απο την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου παιδείας. Θα πρέπει,επίσης,να λάβουν υπόψιν τους οτι απο 1ηΣεπτεμβρίου δίνονται και όλες οι άδειες (κύησης,ανατροφής, αναρρωτικές, άνευ αποδοχών) στους μόνιμους εκπαιδευτικούς,γεγονός που θα αυξήσει επιπλέον τα κενά….
Ο σύλλογός μας στο επόμενο διάστημα θα αναδείξει παντού αυτό το θέμα και δώσει όλες του τις δυνάμεις για να εξασφαλισθούν οι πιστώσεις. Περιμέναμε βέβαια από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να ασχοληθούν…
Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είδαμε καμία απολύτως δήλωση για την άνιση μεταχείριση των αναπληρωτών με την εφαρμογή της ρύθμισης Λοβέρδου και φυσικά για το θέμα της κάλυψης των κενών.
Ας μη ξεχνούν οτι σε λίγο καιρό ανοίγουν τα σχολεία….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου