Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών



Τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, πιθανόν Παρασκευή ή αρχές της επόμενης, αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας. 
Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτώνΜε την ανάρτηση των πινάκων στο  http://e-aitisi.sch.gr/ θα κληθούν οι εκπ/κοί που υπέβαλαν αίτηση να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν λάθη σε ζητήματα όπως τα μόρια ΑΣΕΠ ή προϋπηρεσίας να καταθέσουν ενστάσεις δε διάστημα 2-3 ημερών σε μια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας. Οι ενστάσεις αναμένεται να είναι πολλές καθώς στους ενδεικτικούς πίνακες υπήρχαν πολλά λάθη ως προς την προϋπηρεσία των ετών 2012 – 2015. 
Στο μεταξύ δεκάδες εκπαιδευτικοί έχουν ακολουθήσει τη νομική οδό κατά της εγκυκλίου και των πινάκων και μετά την ανάρτησή των οριστικών πινάκων αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των πινάκων.
Από τους πρώτους Συλλόγους που έχουν κινηθεί νομικά είναι αυτός των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών που από τις 24 Νοεμβρίου προχώρησε στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης της ρύθμισης του πρώην υπουργού Παιδείας. 
 Μεταξύ των άλλων αναφέρονταν στην αίτηση πως η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014, δια της οποίας πληθώρα αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση στον Πίνακα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη η τοποθέτηση τους σε σχολικές μονάδες για το έτος 2015-2016 και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους αλλά και των δεδομένων που γνώριζαν, παραβιάζουν το δικαίωμα της εργασίας, υπό την έννοια, ότι οι αναπληρωτές αυτοί στερούνται του δικαιώματος τους να συνεχίσουν την εργασία τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι της καταβολής των αποδοχών τους.
Στην κατακλείδα της αίτησης ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών αιτούνταν
-  Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η παρούσα Αίτηση Ακυρώσεως.
Να ακυρωθεί και να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη υπ’ αριθμ. 173929/Δ1/27-10-2014 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014.
-  Να καταδικασθεί το αντίδικο Ελληνικό Δημόσιο στην καταβολή της εν γένει δικαστική μας δαπάνης. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου