Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ανακοινοποιήθηκε στο ορθό η εγκύκλιος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης


Ανακοινοποιήθηκε στο ορθό η εγκύκλιος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης


Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τις/τους ενδιαφερόμενες/ους ότι ανακοινοποιήθηκε στο ορθό η εγκύκλιος με θέμα «Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ΕΑΕ σχ. έτους 2015-6».

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο όσες/οι αναπληρώτριες/τες έχουν ενταχθεί στους εν λόγω πίνακες έως και το 2014-5 αξιοποιώντας το μεταπτυχιακό τους τίτλο δεν χρειάζεται να αποστείλουν προς εξέταση τα δικαιολογητικά που αφορούν τις σπουδές τους στο ΙΕΠ (εφόσον τα πτυχία τους έχουν κριθεί συναφή με την ΕΑΕ από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου). Μόνο όσοι μεταπτυχιακοί τίτλοι δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα θα κριθεί η συνάφειά τους από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή του ΙΕΠ.

Διευκρινίζεται ότι σε επόμενη φάση το ΙΕΠ θα απευθύνει πρόσκληση στις/στους ενδιαφερόμενες/ους, ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ειδική επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε από επιστήμονες και επαΐοντες στον χώρο της ειδικής αγωγής, έργο της οποίας είναι να εξετάσει αναλυτικά τη συνάφεια των διαφόρων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με την ειδική αγωγή. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχ. έτους 2015-6. Διευκρινίζεται ότι τα πορίσματα αυτής της επιτροπής δεν συνδέονται με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε δομές ΕΑΕ, η οποία δε θα θιγεί σε καμιά περίπτωση.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ
Για τη νέα εγκύκλιο ΕΑΕ στο ορθό πατήστε εδώ
Διαβάστε επίσης:

ΦΕΚ – Ορισμός κριτηρίων συνάφειας Μεταπτυχιακών-Διδακτορικών με την ΕΑΕ

Φώτης Παπαναστασίου
Ειδικός Παιδαγωγός
MSc Σχολική Ψυχολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου