Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Πρώτη φορά αριστερά... πρώτη φορά αίτηση ξανά!

Δεκαπέντε μέρες πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα συνειδητοποιεί για μια ακόμη φορά ότι ο εμπαιγμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει όριοΛάθηπαραλείψεις, ανικανότητα και πάνω απ’ όλααπουσία στοιχειώδους σχεδιασμού υποχρεώνουν, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους αναπληρωτές της Γενικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και των ειδικοτήτων της Μουσικήςνα προσέλθουν εκ νέου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις που οι ίδιοι είχαν καταθέσει πριν από λίγες ημέρες!!


Πρώτη φορά… αίτηση ξανά, λοιπόν, για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που ενώ ανέμεναν από μέρα σε μέρα ανακοίνωση των προσωρινών και στη συνέχεια των οριστικών πινάκων για να δρομολογηθεί η διαδικασία των προσλήψεων, βλέπουν ότι πλέον είναι απολύτως σίγουρο ότι φέτος τα σχολεία θα έχουν βιβλία, μαθητές, διευθυντές, αλλά όχι εκπαιδευτικούς!!

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την τελευταία πράξη στο θέατρο του εκπαιδευτικού παραλόγου για το δίδυμο Μπαλτά-Κουράκη, λίγο πριν την αποχώρησή τους από το Υπουργείο Παιδείας. Οι προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές τους εξαγγελίες για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχουν πλέον εξανεμιστεί και τη θέση τους έχουν πάρει η αγανάκτηση, η αναστάτωση και η αβεβαιότηταστους κόλπους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι 7.000 διορισμοί στους οποίους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τερματισμό της εργασιακής τους ομηρείας θυσιάστηκαν εν μία νυκτί στο βωμό του 3ου μνημονίου, το οποίο προμηνύει ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για τη δημόσια εκπαίδευση.
Επτά μήνες στο Υπουργείο Παιδείας δεν ήταν αρκετοί ούτε καν για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για αναπληρωτές. Τα «δελτία τύπου - ευχολόγια» της πολιτικής ηγεσίας για συσκέψεις με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης δε λύνουν τα προβλήματα ούτε είναι σε θέση να καλύψουν τα φετινά οργανικά και λειτουργικά κενά τα οποία είναι σαφώς περισσότερα από αυτά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, αφού οι περσινές 18.000 προσλήψεις αναπληρωτών σε συνδυασμό με τις 3.000 συνταξιοδοτήσεις και τους μηδενικούς διορισμούς ανεβάζουν τον αριθμό των απαιτούμενων πιστώσεων σε τουλάχιστον 21.000.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να προσέλθουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και να περιμένουν και πάλι στις ουρές για να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις τους, ενώ η πρωτοφανής καθυστέρηση που προκαλείται με μοναδικό υπεύθυνο την πρώτη φορά… ταλαιπωρία των Μπαλτά-Κουράκη, θα έχει ως αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό το φετινό Σεπτέμβρη. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε:
§  Να βρεθεί «νομική λύση» στο ζήτημα της επικαιροποίησης των αιτήσεων των αναπληρωτών, έτσι ώστε να μην υποχρεωθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί να προσέλθουν για δεύτερη φορά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
§  Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την κάλυψη όλων των οργανικών και λειτουργικών κενών τη φετινή σχολική χρονιά.
§  Να δοθεί και να τηρηθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες πρόσληψης των αναπληρωτών (επικαιροποίηση αιτήσεων, ανάρτηση προσωρινών πινάκων, ενστάσεις, ανάρτηση οριστικών πινάκων, προσλήψεις).


Οι αναπληρωτές είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν το δημόσιο σχολείο τα τελευταία χρόνια υπό ένα πρωτοφανές καθεστώς εργασιακής ομηρείας. Απαιτούν στοιχειώδη σεβασμό και αξιοπρεπή μεταχείριση από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Ο εμπαιγμός πρέπει, επιτέλους, να λάβει τέλος…!!!

http://oneiropagida2012.blogspot.gr/2015/08/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου