ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ε.Π. & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε.

Προσπαθώντας να αποδελτιώσω πληροφορίες από αρμοδίους όσον αφορά στη νέα Υπουργική Απόφαση -http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/08/blog-post_16.htmlτων κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) και επιχειρώντας να ενημερώσω, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, τους συναδέλφους διατηρώντας επιπλέον κάθε επιφύλαξη, παραθέτω τα εξής:

1.      Τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) ως προς τον κλάδο(π.χ Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων κ.λ.π.), μονίμων και αναπληρωτών θα την κρίνουν τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) κατά περίπτωση.
2.      Τη συνάφεια των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων του Ε.Ε.Π. με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) , από τούδε και στο εξής θα την κρίνει η Επιτροπή - http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/07/blog-post_31.html που έχει πρόσφατα συσταθεί  γι αυτό το λόγο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.).
3.      Ο Πίνακας - http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/08/blog-post_79.html με τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά Ειδικής Αγωγής & Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίων εσωτερικού και εξωτερικού, ο οποίος συμπεριλήφθηκε ως Παράρτημα στην Εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή για το 2015-16, ισχύει κατ αρχάς για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε. και κατ επέκταση σε κάποια σημεία και για το Ε.Ε.Π. οι οποίοι, εκπαιδευτικοί και Ε.Ε.Π., αν δεν βρουν το Πανεπιστήμιο του μεταπτυχιακού τους στον Πίνακα του Παραρτήματος της Εγκυκλίου θα πρέπει να το καταθέσουν για κρίση στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π.
4.      Ο εν λόγω Πίνακας είναι ελλιπής και με λανθασμένες συμπεριλήψεις Πανεπιστημίων και λογικά θα πρέπει να αναμένουμε τη διόρθωσή του.
5.      Προϋπηρεσίες οι οποίες αποκτήθηκαν από ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Ε.Α.Ε., καθώς και του Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., με μεταπτυχιακό- διδακτορικό τίτλο, έως και το σχολικό έτος 2014-2015 δεν θίγονται.

Με  ότι νεώτερο επανέρχομαι.

Βασίλης Βούγιας
13/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου